Muşcat de şobolan, în baie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Viaţa la bloc e o aventură! S-a convins de asta, zilele trecute, Victor Ignat, un bărbat de 47 de ani care locuieşte la parterul blocului E1 din Micro 19.

Omul îşi aminteşte că încerca să facă nişte reparaţii prin gospodărie, când a fost muşcat de un şobolan. „L-am văzut, era mare. Cam cât o pisică. Eu încercam să schimb un robinet în spatele măştii de chiuvetă de la baie. Locuiesc la parter. După ce m-a muşcat, nici măcar n-a fugit, aşa că am apucat să mă uit bine la el”, povesteşte bărbatul internat acum în secţia de Chirurgie Plastică, cu un bandaj pe degetul mare de la mâna dreaptă, cel „capsat” de rozător.

„În plină criză în România şi în lume, când toate scad, o veste bună: şobolanii cresc. La Spitalul Judeţean s-a prezentat un domn de 47 de ani care, în timp ce meşterea la masca chiuvetei de la parterul unui bloc, a fost muşcat de deget de un şobolan reprezentativ pentru oraşul nostru, mare cât o pisică. Întrucât nu se ştia dacă şobolanul este sau nu turbat, domnul a trebuit să facă şi tratament antitetanos. Oricum, dacă şobolanii sunt sătui, înseamnă că n-avem foamete”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa. 

Părerile vecinilor cu privire la acest incident erau împărţite. Viorica Călin locuieşte în zonă şi tocmai ieşise să îşi plimbe copilul de câţiva ani, prin faţa blocului. Ne-a spus că s-a trezit şi ea cu un şobolan în cadă, în urmă cu câţiva ani. De atunci, însă, n-a mai avut probleme.

Unii dintre vecinii de bloc spuneau că nu sunt probleme cu rozătoarele, în timp ce alţii erau de părere că s-a mai văzut picior de şobolan prin zonă, chiar de curând.

Nici nu mai ştiam ce să facem: să ne speriem că astfel de incidente periculoase sunt posibile în Galaţiul secolului XXI sau să ne bucurăm de faptul că, atât timp cât şobolanii nu părăsesc corabia, aceasta va rămâne pe linia de plutire?

Citit 2253 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.