Cazul gălăţencei decapitate în Avignon, în atenţia presei franceze

Cazul gălăţencei decapitate în Avignon, în atenţia presei franceze
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorul Catherine Champrenault  a declarat deschisă procedura de ucidere voluntară în cazul decesului Andreei Georgiana Tofan, tânăra din Galaţi al cărei trup a fost găsit duminică de pescari în râul Durance. Tânăra dispăruse din 23 mai şi era căutată de poliţie, la cererea celor două verişoare cu care împărţea camera de hotel şi riscurile aceleeaşi meserii pe străzile din Avignon.

Ieri, 24 iunie, presa franceză cita cele trei motive pe care le-a expus procurorul în spijinul deciziei sale: «trei elemente justifică această acţiune: circumstanţele dispariţiei, spargerea şi furtul comise în camera de hotel a celor trei verişoare şi absenţa oricărei tentative suicidare din partea tinerei”(Le Dauphine Libere).

Filmul dispariţiei

Vă reamintim că Andreea a fost văzută ultima oară pe 23 mai, ora 23,30,  de către Diana şi Iulia, verişoarele sale, când a urcat într-un Clio albastru alături de un bărbat cu alură de magrebian. După ce au aşteptat-o să se întoarcă în locul unde cele trei îşi ofereau serviciile de prostituate, fetele au plecat la hotel.

Acolo au constatat că în camera de hotel se intrase cu cheia Andreei şi lipseau bijuterii şi 1240 de euro. Convinse că nu Andreea Georgiana a fost cea care a furat bunurile şi a dispărut cu ele, verişoarele sale au anunţat poliţia.

Mai mult, ele au împânzit Avignonul cu afişe şi au făcut declaraţii în presă, oferind semnalmentele fetei dispărute, pentru a uşura căutarea ei. După patru săptămâni, trupul descompus al Andreei Georgiana Tofan, gălăţeanca de 21 de ani care practica prostituţia în Franţa, a fost găsit accidental de trei pescari în râul Durance.

Trei direcţii de cercetat

Dar să revenim la ceea ce s-a mai publicat ieri în presa franceză:

„Acum rămâne să se desfăşoare ancheta, care ar putea fi  de lungă durată, spune procurorul. Există trei piste pentru autorităţi în acest moment: un proxenet rival, un client sau o cunoştinţă a fetei”.

De altfel, procurorul a mărturisit că afacerile de acest tip sunt destul de rare în justiţia din Avignon, dar asta nu înseamnă că nu există. «În mediul prostituatelor se vine rar cu mărturii la justiţie. Faptul că cele două verişoare s-au prezentat imediat la comisariatul de poliţie este unul pozitiv. Şi probează, de asemenea, că cele două nu sunt implicate în dispariţia fetei,” afirmă procurorul Catherine Champrenault (Le Dauphine Libere).

Moartă de o lună

Trupul Giorgianei Andreea a fost găsit duminică de pescari în faţa spitalului din  Avignon. Starea avansată de descompunere a corpului, al cărui cap era detaşat, duce la presupunerea că moartea datează de o lună de zile. Informaţiile judiciare scot din discuţie teza suicidului.

„Victima avea un lest de 3 kg, două pietre cu care corpul fusese "ajutat" să rămână pe fundul apei. Ea a fost identificată de una dintre prietene  (verişoare!?) pe baza bijuteriilor şi unui piercing al Giorgianei Andréea. Tânăra a fost văzută ultima oară pe 23 mai, când se urca într-un Clio albastru. Moartea ei a fost precedată de  spargerea camerei sale de hotel din Avignon” (Elle).

În privinţa opiniei postate pe internet de avocata Lalescu, cu care noi am vorbit la telefon, nu ştim ce ar trebui să înţelegem. Atât informaţiile, cât şi fotografiile au fost luate de pe internet, cu precizarea surselor. A fost, de asemenea, redat ce a spus domnia sa.

Cu toată compasiunea pentru soarta tristă a fetei dispărute şi, mai ales, pentru durerea mamei sale, nu ni se poate imputa nouă faptul că stricăm imaginea fetelor în cauză. Meseria pe care au ales să o practice le expune, în primul rând, într-un mod de care un om matur  trebuie să fie conştient.

Citit 2691 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.