Trei autoturisme căptuşite cu ţigări de CONTRABANDĂ

Trei autoturisme căptuşite cu ţigări de CONTRABANDĂ
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere Galaţi-rutier, împreună cu lucrători vamali, au descoperit ascunse şi nedeclarate, în trei autoturisme, aproximativ 14.000 de ţigarete, pe care trei participanţi la trafic intenţionau să le introducă ilegal în România.

Primele ţigări au fost descoperite în autoturismul marca Vaz, condus de cetăţeanul moldovean Nicolae P., în vârstă de 40 de ani. „Câinele de serviciu Omu, specializat în detectarea tutunului, a simţit prezenţa mirosului specific semnalând acest fapt poliţistului de frontieră. Astfel, s-a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, în urma căruia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în plafonul şi în stâlpii laterali ai autoturismului, 1.000 de ţigarete (50 de pachete) marca Ritm, cu timbru de acciză Republica Moldova”, ne-a explicat Ion Irimia, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Alte 5.700 de ţigarete marca Rothmans (285 de pachete) au fost găsite ascunse în capitonajul aripei dreapta spate a unui autoturism marca Chrysler, condus de cetăţeanul român, Sebastian E., în vârstă de 32 de ani.

A treia descoperire a fost făcută în autoturismul marca Reanult, condus de Anatolie P., de 38 de ani, cu dublă cetăţenie română şi moldovenească. De data aceasta, poliţiştii de frontieră au descoperit, în bordul autoturismului, 6.800 de ţigarete (340 de pachete) mărcile Hilton White şi Lilac cu timbru de acciză Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, în toate cele trei cazuri a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare totală de 7.920 de lei, iar şoferii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare totală de 15.000 de lei.

Citit 2902 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Noiembrie 2015 01:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.