ÎNGRIJORĂTOR! Peste 4.000 de gălăţeni diagnosticaţi cu VIROZE şi PNEUMONII

ÎNGRIJORĂTOR! Peste 4.000 de gălăţeni diagnosticaţi cu VIROZE şi PNEUMONII
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Variaţiile de temperatură din ultima perioadă le-au creat probleme gălăţenilor, mulţi dintre ei fiind nevoiţi să meargă la medic pentru a-şi trata răcelile. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a continuat monitorizarea în cazul infecţiilor respiratorii şi a pneumoniilor.

"În ultima săptămână de raportare am avut 3.016 cazuri de infecţii respiratorii, în 54 de situaţii fiind necesară internarea pacienţilor. Numărul cazurilor a crescut faţă de săptămâna precedentă, când au fost 2.508 de viroze", ne-a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi. Conform statisticilor DSP, cei mai afectaţi au fost pacienţii din categoria de vârstă 5 - 14 ani, unde s-au înregistrat 1.074 de cazuri.

"De asemenea, în perioada menţionată au fost diagnosticate cu pneumonie 418 persoane, dintre care 135 au fost spitalizate. Cea mai afectată categorie de vârstă este cea a pacienţilor de zero - un an", a completat purtătorul de cuvânt al DSP.

Şi în cazul pneumoniilor a crescut numărul îmbolnăvirilor, în săptămâna precedentă fiind raportate 378 de cazuri.

Medicii le recomandă gălăţenilor să respecte regulile de igienă şi să se ferească, pe cât posibil, de spaţiile aglomerate neaerisite.

Citit 1186 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Noiembrie 2015 01:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.