UPDATE/ Galaţiul, FĂRĂ APĂ CALDĂ. Mai multe şcoli şi grădiniţe, FĂRĂ CĂLDURĂ

UPDATE/ Galaţiul, FĂRĂ APĂ CALDĂ. Mai multe şcoli şi grădiniţe, FĂRĂ CĂLDURĂ
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

UPDATE, 5 noiembrie, ora 11,20/ Gălăţenii nu beneficiază, nici la această oră, de apă caldă menajeră. Deşi miercuri la prânz, autorităţile afirmau că, în jurul orei 17,00, serviciul urma să funcţioneze la parametri normali, iată că nici joi dimineaţă oamenii nu primesc apă caldă. Potrivit conducerii CET, intervenţia tehnică efectuată de către ArcelorMittal la unul dintre echipamente, în cursul zilei de ieri, motiv pentru care, conform reprezentanţilor companiei siderurgice s-a impus oprirea Furnalului, a fost finalizată, fapt ce ne-a fost confirmat şi de către reprezentanţii ArcelorMittal. Aceştia ne-au declarat că problema a fost remediată încă din cursul după-amiezii de miercuri, în jurul orei 17,00, dar totodată au afirmat că protocolul încheiat cu autorităţile stipulează posibilitatea apariţiei unor sincope în procesul de livrare a aburului tehnologic. Reprezentanţii Calorgal susţin că apa caldă este livrată cu o temperatură de 63 de grade şi un debit de 1.100 de metri cubi pe oră şi dau asigurări că în cursul zilei de joi gălăţenii vor putea beneficia de apă caldă menajeră la parametri optimi.


 

Gălăţenii dependenţi de sistemul centralizat nu vor primi apă caldă, timp de câteva ore. Conform informaţiilor noastre, ArcelorMittal se confruntă, miercuri, cu o nouă defecţiune care afectează calitatea apei calde menajere, livrată populaţiei prin intermediul CET şi Calorgal. Potrivit unor surse, debitul de abur pe care compania siderurgică îl livrează către Electrocentrale a fost cu mult redus, fapt ce a afectat şi parametrii de livrare a apei calde, astfel că reprezentanţii Calorgal au decis să întrerupă furnizarea acestui serviciu către populaţie. În schimb, cu apa călâie se încălzesc, cel puţin la nivel teoretic, 51 de şcoli şi grădiniţe.

Conform reprezentanţilor Calorgal, CET furnizează apă caldă cu o temperatură de 49 de grade, iar, la rândul său, Calorgal ar fi trebuit să o livreze la o temperatură de 43 de grade, cu mult sub parametrii necesari.

Conform informaţiilor noastre, serviciul va redeveni funcţional în jurul orei 17,00.

Vom reveni cu amănunte.

 

 

 

Citit 4698 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2015 11:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.