Şoferii, mai tari decât bicicliştii şi motocicliştii

Şoferii, mai tari decât bicicliştii şi motocicliştii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Expuşi mai mult chiar decât alţi participanţi la trafic – prin natura destul de «instabilă» a vehiculelor conduse –, bicicliştii şi motociclişti au trăit o nouă zi neagră!

Joi, în Galaţi, un motociclist a fost pus la pământ de un şofer neatent, iar la Matca, un biciclist s-a trezit cu picioarele pline de sânge după ce a fost doborât de o Dacia Nova.

Galaţi

Comisarul Viorel Cojocaru, de la Poliţia Rutieră Galaţi, detaliază: «Gălăţeanul Gabriel Ionescu, de 35 ani, ieşea din parcare, cu Volkswagenul GL 10 GML, joi, la ora 16,45, pe strada Eroilor. Şoferul nu s-a asigurat şi a intrat într-o motocicletă Suzuki GL 034993, corect condusă de Octavian Chivu, de 23 ani, din Galaţi. Motociclistul a fost uşor rănit în urma impactului».

Matca

Lucrurile nu au stat mai bine nici în judeţ: «Tot ieri, la ora 20,30, Iulian R., de 38 ani, din comuna Matca, judeţul Galaţi, îşi conducea maşina pe Drumul Judeţean 251, în localitate. Şoferul l-a lovit pe Adrian P., de 18 ani, din Matca, care mergea cu bicicleta. Biciclistul s-a dezechilibrat şi a căzut în faţa maşinii, accidentându-se uşor (plagă taiată la coapsa stângă)», spune comisarul Cojocaru.

Concluzii

În final, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere reaminteşte măsurile minime de prevenire a tragediilor, în cazul bicicliştilor şi motocicliştilor: «Conducătorii mopedelor trebuie să poarte cască de protecţie, să nu piloteze în stare de ebrietate şi să poarte veste reflectorizante pe timpul nopţii. Toate acestea, laolaltă cu respectarea regulilor de circulaţie, îi pot feri în mare măsură de posibilitatea de a cădea victimă accidentelor rutiere».

Citit 1208 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.