Vom avea un weekend cu incidente la Dunăre?

Vom avea un weekend cu incidente la Dunăre?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mesajele de pe internet indică faptul că „pădurea interzisă” va fi plină de oameni sâmbătă şi duminică *

Se pare că sute de gălăţeni sunt decişi să meargă la iarbă verde, în acest weekend, în pădurea „privatizată” de la malul Dunării (între Zona Liberă şi complexul Zătun), în ciuda interdicţiilor. Singura „interdicţie” poate să o pună doar ploaia, deşi prognozele meteo sunt optimiste.

În mesajele transmise ziarului „Viaţa liberă”, pe internet, prin poştă sau prin telefon, oamenii ne-au spus că nu consideră că pot fi opriţi să ajungă la Dunăre atâta vreme cât nu distrug proprietatea şi se comportă civilizat. Gălăţenii spun că simpla traversare a unei păduri private nu este contravenţie, deci eventualele amenzi ar fi numai bune de constestat în instanţă.

Singura problemă care ar putea apărea este legată de parcarea autoturismelor. Accesul după dig este barat de şanţuri adânci săpate de cei de la Romsilva, aşa că este posibil ca pe dig să fie mare înghesuială.

Cum în apropiere de staţia de pompare unul dintre şanţuri a fost astupat de pescari, este posibil ca breşa să fie utilizată şi de alţi gălăţeni ieşiţi la iarbă verde. Caz în care este posibil să iasă scandal, deoarece, potrivit legilor silvice, accesul autovehiculelor în pădure este permis doar cu o autorizaţie specială. Altfel – amendă!

Pe de altă parte, suntem curioşi cum vor reacţiona autorităţile silvice la această adevărată provocare. În acelaşi timp, sperăm că părţile „beligerante” vor găsi o cale de mijloc, astfel încât şi pădurea să fie protejată, dar şi accesul la malul Dunării, pentru pescuit, plajă şi relaxare, să nu fie îngrădit.

Citit 1218 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.