ATAC ARMAT în SUA/ Cel puţin 14 persoane au MURIT
Foto: Sursa foto: Reuters/ MIKE BLAKE

ATAC ARMAT în SUA/ Cel puţin 14 persoane au MURIT
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Poliţia americană a ucis doi atacatori, un bărbat şi o femeie, care au omorât 14 persoane şi au rănit alte 17 după ce au deschis focul miercuri la un centru de servicii sociale pentru persoane cu dizabilităţi din oraşul San Bernardino, în California, relatează Associated Press în pagina online.

Bărbatul şi femeia ucişi într-un schimb de focuri cu forţele de securitate erau soţ şi soţie, iar poliţia americană consideră că aceştia au fost singurii atacatori.

Atacatorii au invadat Centrul Regional Inland şi au deschis focul aproape de ora prânzului, într-o zonă de conferinţe pe care Departamentul de Sănătate Publică din comitatul San Bernardino o închiriase pentru un banchet al angajaţilor, a declarat Marybeth Feild, preşedintele centrului nonprofit.

După izbucnirea focurilor de armă în clădirea cu trei etaje, mai multe persoane s-au încuiat în birouri, aşteptând să fie salvate de poliţie. Unele au trimis mesaje familiilor sau au sunat şi le-au spus în şoaptă ce se întâmplă. Pe parcursul căutării suspecţilor, magazinele, birourile şi şcolile din oraş au fost închise, iar drumurile au fost blocate.

După mai multe ore în care i-a urmărit pe atacatori, poliţia a deschis focul asupra unui vehicul de teren, la aproximativ trei kilometri de locul atacului, iar un bărbat şi o femeie cu arme de asalt, pistoale şi haine de luptă au fost ucişi, a anunţat comandantul poliţiei din San Bernardino, Jarrod Burguan. O a treia persoană care a fost văzută fugind în apropierea locului confruntării a fost reţinută, dar Burguan a precizat că nu este clar dacă avea vreo legătură cu atacul.

Atacul pare să fi fost un "complot organizat", iar informaţiile preliminare arată că este ceva "personal şi par să sugereze elemente de răzbunare şi retorsiune", a declarat Erroll G. Southers, director de studii privind extremismul violent la Universitatea Californiei de Sud şi fost agent FBI.

Preşedintele Barack Obama a condamnat vehement atacul armat din California, avertizând că în Statele Unite se remarcă o tendinţă "periculoasă" de continuare a "violenţelor cu victime multiple" şi cerând din nou modificarea legislaţiei armelor de foc.

Sursa: Mediafax.ro

Citit 1181 ori Ultima modificare Vineri, 04 Decembrie 2015 01:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.