SĂRBĂTOARE MARE la "Sfinţii Trei Ierarhi", în Mazepa II
Foto: Foto Arhiva ADJ

SĂRBĂTOARE MARE la "Sfinţii Trei Ierarhi", în Mazepa II
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Marţi, 8 decembrie, la biserica "Sfinţii Trei Ierarhi" din Mazepa II, a fost sărbătoare mare. Sfântul locaş - renăscut în ultimii ani - îl are ca ocrotitor şi pe Sfântul Cuvios Patapie, prăznuit marţi. Potrivit Arhiepiscopiei Dunării de Jos, "manifestările liturgice, misionare şi social-filantropice au debutat în ajun, cu oficierea Vecerniei cu Litie, şi au culminant în ziua hramului, cu săvârşirea Sfintei Liturghii.

Pentru a spori evlavia credincioşilor, Înalt Prea Sfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos a binecuvântat aducerea spre venerare a raclei ce adăpostește o parte din veşmântul (rasa) Sf. Cuv. Patapie, care se află în patrimoniul sacru al Eparhiei Dunării de Jos". Au venit la slujbă credinioşi din parohie, dar şi elevi de la Şcoala Nr. 28 "Mihai Eminescu", din zonă.

Copiii au susţinut şi un concert de colinde. Au fost premiaţi şi cei 25 de câştigători ai concursului "Întrebările tinerilor şi răspunsurile Bisericii", organizat de parohie, în baza parteneriatului cu şcoala, dar şi tinerii cu rezultate remarcabile la concursul "Să cunoaştem viaţa şi faptele Sfântului Cuvios Patapie", desfăşurat în cadrul serilor catehetice din Postul Naşterii Domnului. La finalul manifestărilor, s-a organizat un parastas pentru ctitori şi o slujbă de pomenire de 40 de zile pentru victimele incendiului din clubul Colectiv. Comitetul parohial a vizitat 50 de familii sărace, cărora le-a oferit masa de prânz şi alte diverse cadouri de primă necesitate.

Citit 2639 ori Ultima modificare Marți, 08 Decembrie 2015 20:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.