Biciuit până la sânge

Biciuit până la sânge
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ieşit în drum să îşi apere fiul, un bărbat a simţit „muşcătura” biciului unor consăteni mult mai tineri decât el *

Corect aplicate, loviturile repetate de bici sunt devastatoare – sfâşie pielea şi lasă în urmă crăpături lungi şi vineţii, care dor şi care se vindecă, din păcate, foarte greu. A aflat toate acestea un bărbat de 40 de ani din satul Cerţeşti, comuna Cotoroaia, pe care nişte consăteni l-au croit fără pic milă, duminică seară. De parcă am trăi în continuare, în vremurile în care biciuirea în piaţă publică era una dintre cele mai temute pedepse.

„Eram acasă şi a venit la mine băiatul meu de 18 ani, plângându-se că l-au bătut trei oameni. Am ieşit să văd ce s-a întâmplat şi când am ajuns m-au lovit şi pe mine. Erau trei, într-o căruţă. Au dat peste tot, cu biciul. Am ridicat mâinile ca să-mi feresc mai bine capul de lovituri, în rest n-am mai putut să mă apăr”, povesteşte bărbatul, internat acum, transferat din secţia de Neurochirurgie în cea de Chirurgie Toracică.

„A fost internat un bărbat în vârstă de 40 de ani, agresionat de un grup de derbedei din satul său natal, Cotoroaia. Probabil că şi numele au o anumită predestinare. Ce înseamnă Cotoroaia în materie de agresiuni? Înseamnă biciuirea violentă a unui om, care s-a ales cu pielea ruptă, crăpată, cu plăgi  şi cu hematoame în jurul despicăturilor pielii şi cu rupturi de coaste”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa.

Potrivit oamenilor legii, cei doi nici măcar nu sunt singurii pe care agresorii i-au lovit, în seara zilei de duminică. „Bărbaţii mai bătuseră un alt bărbat de 35 de ani la intrarea în comună. După ce l-au agresat, l-au lăsat acolo şi au plecat. S-au întâlnit cu fiul celui internat şi l-au lovit şi pe acesta. În cele din urmă, l-au agresat şi pe bărbatul care a ajuns la spital”.

„Unul dintre agresori are 19 ani, iar ceilalţi doi au 25 şi 27. Aşteptăm raportul medicului legist, pentru a vedea dacă viaţa bărbatului de 40 de ani a fost pusă în pericol de loviturile aplicate. Ulterior, se vor lua măsurile care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Galaţi, Cristina Tatulici.

Poate că măcar acum, după intervenţia Poliţiei, cei trei îşi vor aminti că nu e bine să pună mâna pe bici, care nu prea face casă bună cu furia nestăpânită.

Citit 1844 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.