Subiect criptat şi pană de curent la bacalaureat

Subiect criptat şi pană de curent la bacalaureat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Examenul de marţi, la matematică, geografie sau istorie, adică proba obligatorie a profilului, nu a fost lipsit de probleme la Galaţi. Candidaţii din două centre de bacalaureat au început proba cu întârziere mare faţă de colegii lor. Ca urmare, unii candidaţi au ieşit din săli abia în jurul orei 13,30.

Vina pentru faptul că subiectele au ajuns pe băncile candidaţilor de la Grupul Şcolar „Sf. Maria” abia la 10,40, cu o oră şi jumătate mai târziu decât în celelalte centre, a purtat-o o pană de curent. Comisia dintr-o altă şcoală (Inspectoratul Şcolar Judeţean nu a dezvăluit unde) a avut probleme cu un subiect pe care nu l-a putut decripta. Şi în acest loc subiectele au ajuns la candidaţi mai târziu cu câteva zeci de minute decât în alte centre, mai exact la ora 9,50.

„Şi într-un caz şi în celălalt, numărul variantelor extrase a fost transmis într-un alt centru din judeţul Galaţi, cel de rezervă, unde au fost fotocopiate. E vorba despre o procedură specială. Problema s-a dovedit a fi mai gravă în centrul unde s-a oprit curentul. A trebuit să fie fotocopiate cinci subiecte diferite pentru cei care au dat examenul după programa 2007 şi alte cinci pentru absolvenţii din 2009. A durat mai mult”, ne-a declarat preşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat, inspectorul şcolar general adjunct Mitică Dudău.

Azi, proba la alegere din profil

După ce, vineri, la proba scrisă de limba şi literatura română, supraveghetorii gălăţeni au eliminat 16 candidaţi, ieri, niciunul nu a mai fost prins  încercând să copieze. De la examenul de marţi au lipsit însă 87 de candidaţi, din cei aproape 5.000 de înscrişi.

Cei mai mulţi au dat proba la matematică, unde subiectul „a fost normal, unul care păstrează ierarhia valorică a absolvenţilor”, după cum ne-a spus inspectorul şcolar de specialitate Mitică Dudău.

Celor peste 700 de tineri care au dat proba la geografie le-a dat de furcă simpla parcurgere a cerinţelor subiectelor, pentru că acestea se întindeau pe cinci pagini!

Proba de astăzi nu ar trebui să le ridice probleme absolvenţilor de liceu, pentru că şi-au ales-o singuri din aria corespunzătoare a specializării. Examenul de bacalaureat se încheie mâine, tot cu o probă la alegere, de data aceasta dintre disciplinele din celelalte arii corespunzătoare specializării.

Comentariu foto: Din cauză că s-a oprit curentul, la Grupul Şcolar „Sf. Maria” subiectele au ajuns la candidaţi cu o oră şi jumătate întârziere

Citit 1126 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.