Ce a provocat înmulţirea ACCIDENTELOR RUTIERE în preajma Crăciunului, în judeţul Galaţi

Ce a provocat înmulţirea ACCIDENTELOR RUTIERE în preajma Crăciunului, în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Evenimente rutiere soldate cu victime într-o singură săptămână, în judeţul Galaţi, au fost provocate, în mare parte, de grabă şi neatenţie


Pietoni care traversează anapoda, şoferi care conduc cu viteză sau nu acordă prioritate sunt caracteristici ale traficului cotidian, dar care se amplifică în perioada sărbătorilor, când toată lumea pare să se gândească la orice altceva decât la siguranţă. În preajma Crăciunului, numărul evenimentelor rutiere în urma cărora 28 de persoane au fost rănite, iar trei şi-au pierdut viaţa a crescut faţă de alte perioade similare, cauzele principale fiind viteza şi neatenţia în conducere. Cele mai multe accidente s-au petrecut în mediul urban, dar cele 10 evenimente înregistrate în oraşe au fost uşoare. Accidentele serioase, soldate cu răniţi grav şi morţi, au avut loc în mediul rural.

"În urma evenimentelor rutiere înregistrate în intervalul 21-27 decembrie, au rezultat 31 de victime, dintre care 26 rănite uşor, două rănite grav şi trei decedate", se arată în situaţia operativă a Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi.

Vitezei şi neatenţiei, ca pericole pe drumurile publice, li se adaugă inconştienţa. Opt şoferi care conduceau beţi s-au ales cu dosare penale. În patru situaţii, poliţiştii au descoperit că cei aflaţi la volan nu aveau permise de conducere.

370 de amenzi

Nerespectarea unor prevederi ale Codului Rutier le-a scos bani din buzunar multor şoferi sau pietoni, prinşi în ofsaid. Vitezomanii au căzut în capcana radarelor de 127 de ori, în timp ce 42 de persoane au încasat sancţiuni, pentru că nu purtau centurile de siguranţă. 37 de şoferi au primit amenzi pentru că nu aveau documentele la ei, iar 15 pietoni au fost sancţionaţi, deoarece au traversat neregulamentar. "În perioada menţionată, poliţiştii au reţinut 39 de permise şi opt certificate de înmatriculare. Cuantumul total al sancţiunilor aplicate a fost de 99.346 lei", se mai arată în documentul citat.

Citit 3034 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Decembrie 2015 00:23

3 comentarii

 • postat de luke the santie clausie
  Marți, 29 Decembrie 2015 18:24
  89.137.225.***
  Cred ca era dedy soferul,Je statea in dreapta:))
  Riding shotgun:)
  Is suparati ca le.a daramat garajele Stan
  0
  2
  Raportează
 • postat de JR
  Marți, 29 Decembrie 2015 16:35
  5.13.248.***
  Care sunt statisticile din celelalte perioade? De ce numai pe perioadele vacantelor/zilellor libere legale se munceste la politia rutiera? De ce nu se impune legea / ordinea zilnic - zi si noapte - nu numai de sarbatori? Impresia mea este ca se "vaneaza" organizat, ca la Balc, sau cum pescuiesc ursii somonul in perioada de migratie....Se da lovitura, dupa care iar se intorc la hibernat...
  1
  3
  Raportează
 • postat de ro
  Marți, 29 Decembrie 2015 00:29
  100.99.73.***
  Nimeni nu a fost amendat pentru ca vorbea la telefon si conducea cu o singura mana..... desi este cel mai periculos gest facut in trafic. Dar, pana la urma, astfel vorbesc la telefon si soferii de pe maxi taxi, si politistii in "misiune". Legea nu este pentru toti la fel.....iar de aplicat nu are cine sa o aplice.
  1
  22
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.