A fost confirmat PRIMUL DECES din cauza FRIGULUI, la Galaţi

A fost confirmat PRIMUL DECES din cauza FRIGULUI, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Temperaturile foarte scăzute au făcut deja prima victimă la Galaţi. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 59 de ani, care lucra ca paznic. Confirmarea a venit din partea Direcţiei de Sănătate Publică, după ce a fost efectuată necropsia bărbatului.

"Bărbatul a fost găsit pe gheaţa din dreptul canalului staţiei de alimentare Bădălan. Cauzele morbide care au contribuit la deces au fost hipotermia şi intoxicaţia etanolică acută", ne-a declarat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Autorităţile au fost alertate de o colegă a bărbatului, care a văzut că în ghereta în care acesta ar fi trebuit să fie era lumina aprinsă, dar el nu era înăuntru. Medicii de pe ambulanţă, care au ajuns la faţa locului, nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat.

Acesta nu este însă singura victimă a frigului. Alte persoane au fost însă salvate din ghearele îngheţului de cadrele medicale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi. "Am fost solicitaţi pentru şase bărbaţi şi două femei, care stăteau în frig, toţi fiind cazuri sociale. Patru au fost transportaţi direct la Centrul Persoanelor fără Adăpost, ceilalţi fiind duşi iniţial la Spitalul Judeţean, pentru îngrijiri medicale de specialitate pentru hipotermie. Ulterior şi acestea au ajuns tot la Centrul Persoanelor fără Adăpost", ne-a explicat medicul Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi.

Din cauza temperaturilor scăzute, la Centrul Persoanelor fără Adăpost Galaţi, capacitatea a fost depăşită, fiind deja cazate 107 persoane, pe cele 100 de locuri disponibile. Cu toate acestea, şefa Centrului susţine că nicio persoană fără adăpost nu va fi lăsată în frig, existând posibilitatea extinderii capacităţii cu 15 locuri sau chiar să fie cazate câte două persoane în acelaşi pat.

Citit 3455 ori Ultima modificare Marți, 05 Ianuarie 2016 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.