RABLELE ABANDONATE - o imagine dezolantă în Galaţi. Ce MĂSURĂ anunţă PRIMĂRIA pentru 2016

RABLELE ABANDONATE - o imagine dezolantă în Galaţi. Ce MĂSURĂ anunţă PRIMĂRIA pentru 2016
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Nu există cartier în Galaţi unde să nu fie măcar câteva rable abandonate în parcare, pe trotuar sau chiar pe spaţiile verzi. Adevărate epave pline de praf şi rugină, aceste maşini au devenit adăpost pentru câini, pentru oameni ai străzii, coşuri de gunoi şi, nu în ultimul rând, o imagine dizgraţioasă, motiv pentru care oamenii au ajuns la limita răbdării.

Fie că este vorba de Ţiglina I, Micro 13, Siderurgiştilor Vest sau Micro 21, maşinile abandonate au împânzit oraşul. Deşi Primăria a desfăşurat o campanie de strângere a autoturismelor şi în anul 2015, autovehiculele abandonate continuă parcă să se înmulţească de la o zi la alta.

Siderurgiştilor Vest - groapa de gunoi a maşinilor

Nici pe străzile Energiei sau Fagului, din cartierul Siderurgiştilor Vest, lucrurile nu stau mai bine din punct de vedere al maşinilor uitate de proprietari. Vehiculele stau în soare, ploaie sau ninsoare până ruginesc, iar proprietarii ajung să uite de ele în totalitate. Deşi majoritatea şoferilor se plâng de lipsa locurilor de parcare, proprietarii automobilelor abandonate cred că au tot dreptul să ocupe spaţiile verzi sau trotuarul, odată ce plătesc impozite.

"Sunt unele maşini care zac aici de cinci ani. Proprietarii nu le-au folosit nici măcar o dată. De fapt, nici nu i-am mai văzut de ani buni. Prin urmare, noi cei care circulăm zilnic cu maşina suntem nevoiţi să o parcăm la nu ştiu câte blocuri distanţă, pentru că aceşti proprietari nu au bunul simţ să îşi ridice maşinile", ne-a spus, nemulţumit, proprietarul unei maşini.

Abandonată în loc nepermis

Pe strada Crizantemelor, cineva a decis să îşi parcheze maşina la mai puţin de 25 de metri de trecerea de pietoni, deşi oprirea e interzisă. Autovehiculul zace acolo de ceva timp şi pe deasupra încurcă şi reduce vizibilitatea asupra trecerii de pietoni. Nimeni nu ştie cine este proprietarul sau dacă se va întoarce să-şi ia maşina de acolo, însă un lucru este cert, vehiculul încurcă pietonii şi circulaţia de foarte mult timp.

Primăria are veşti bune

Conform purtătoarei de cuvânt a Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, acţiunile de strângere a rablelor abandonate vor continua şi în 2016, însă momentan acestea ocupă spaţii prin parcările blocurilor. Unele dintre aceste colectoare de rugină au deja stickere din partea Primăriei, prin care proprietarii sunt notificaţi că li se va ridica automobilul, însă niciunul nu şi-a mutat rabla de pe domeniul public.

"Primăria transmite lista cu maşini abandonate la Poliţia Locală, care are în atribuţii identificarea proprietarilor şi notificarea lor. După ce Poliţia Locală îşi execută misiunea, Primăria trece la ridicarea, transportarea şi depozitarea maşinilor abandonate. De cele mai multe ori, proprietarii notificaţi îşi ridică singuri maşinile de pe domeniul public, proporţia celor care se conformează fiind de 75-80 la sută. Maşinile celorlalţi le ridicăm noi. În cazul în care sunt revendicate ulterior, proprietarul trebuie să plătească întregul cost al operaţiunilor", ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei.

"Viaţa liberă" îţi propune să vii în sprijinul instituţiilor, trimiţând imagini cu maşini abandonate. Pozele pot fi transmise on-line şi "Vieţii libere" - la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau printr-un mesaj pe Facebook. Trebuie precizată locaţia şi numele autorului, dacă se doreşte să fie făcut public.

Citit 4167 ori Ultima modificare Marți, 05 Ianuarie 2016 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.