PROTEST la poarta COMBINATULUI din Galaţi. Siderurgiştii sunt nemulţumiţi de SALARIILE PREA MICI
Foto: Foto-arhivă "Viaţa liberă"

PROTEST la poarta COMBINATULUI din Galaţi. Siderurgiştii sunt nemulţumiţi de SALARIILE PREA MICI
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)


Sindicatul Naţional Solidaritatea, de pe platforma siderurgică ArcelorMittal Galaţi, se declară nemulţumit de prevederile noului contract de muncă negociat de conducerea Combinatului cu Sindicatul Siderurgistul AMG şi va organiza marţi, 19 ianuarie, cu începere de la ora 14,30, un miting de protest în faţa Porţii de Est a Combinatului.

”La cererea mai multor salariaţi ai AMG din sectoarele Furnale, Oţelării, Laminoare, Sindicatul Naţional Solidaritatea a hotărât, în şedinţa extraordinară a Consiliului de Conducere, organizarea unui miting de protest al celor nemulţumiţi de condiţiile de muncă din ce în ce mai grele, salarizarea mult redusă faţă de volumul de muncă şi rezultatele obţinute de către companie, precum şi de nevoile materiale ale familiilor salariaţilor, semnarea unui CCM în condiţii proaste pentru salariaţi şi pentru doi ani (2016-2017)”, se arată într-un comunicat al Sindicatul Naţional Solidaritatea.

Scopul mitingului ar fi de a reclama conducerii Combinatului şi Sindicatului Siderurgistul AMG "nemulţumurile faţă de politica neadreaptă a acestora, în relaţia cu forţa de muncă care a obţinut rezultate foarte bune, atât în ceea ce priveşte volumul de muncă realizat constant în ultimii doi ani şi mai ales faţă de salarizarea foarte mică în raport de acestea".

Citit 3763 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2016 19:37

7 comentarii

 • postat de MELINTE MARIAN
  Miercuri, 20 Ianuarie 2016 07:34
  5.13.249.***
  Nimic durabil nu se poate întemeia pe indiferenţă.
  1
  2
  Raportează
 • postat de marius
  Marți, 19 Ianuarie 2016 21:40
  79.116.106.***
  la ce sa mai venim nenea????dupa ce sa semnat braila aia de contract
  1
  0
  Raportează
 • postat de lus
  Marți, 19 Ianuarie 2016 11:21
  95.77.107.***
  Comentati impotriva lui Tiber , dar comentati degeaba . Sa ne aducem aminte ca sub comanda lui Tiber s-au facut cele mai ample miscari sindicale care a dus la oprirea majoritatii sectiilor , si daca va aduceti aminte ca administratia si toata pleiada de sefi din sectii au intrat in fibrilatie de teama oamenilor nemultumiti. De atunci Administratia duce o lupta sustinuta impotriva sindicatelor ceea ce a dus la sfaramitarea sindicatului Solidaritatea dupa principiul ,, dezbina si condu''. De aceea sindicatele nu mai au nici o putere si Administratia face ce vrea si fixeaza salariile dupa bunul plac fara ca prostimea sa miste in front . Au facut salarii personalizate si secrete la sefii de sectie si la directori, iar acestia pentru a nu pierde privilegiile au devenit niste zbiri. N-ai sa vezi vreo imbunatatire a conditiilor de munca pentru ca asa ceva nu mai intereseaza pe nimeni.
  2
  10
  Raportează
 • postat de angajat Arcelor
  Marți, 19 Ianuarie 2016 10:11
  5.13.163.***
  Acu sa vad nemultumitii!! La 14:30 eu voi fi acolo, chiar daca-s liber. Hai sa vedem, cine e angajat cu creier si sange, si care nu e nimic altceva decat baiat cu fusta care comenteaza doar la colt...
  2
  6
  Raportează
 • postat de Victor Meticulosu
  Marți, 19 Ianuarie 2016 01:48
  62.197.206.***
  Bravo lor stiu sa- si apere interesul pentru un viitor decent si cu respect de o viata supusa permanent riscului sub foc continuu . Sclavia din Romania trebuie demascata de camuflajul democratiei de parada electorala sub care se ascund suferinte greu de imaginat intr- o tara normal democratica cu respect fata de munca si valorile create. Cei care spun " la munca si nu la intins mana " sunt fostii activisti de partid care lingeau pietrele din fata sefului sa-i scoata din productie si zbirii care terorizau populatia cu acuzatii antisistem, rusine lor ca indraznesc sa ciripeasca otravitor impotriva celor care- si cer drepturile la o viata normala pentru viitor. Sper sa se faca intelesi de administratie si mult succes in continuare. Toate cele bune sa se indeplineasca!
  4
  14
  Raportează
 • postat de Anonim
  Luni, 18 Ianuarie 2016 22:34
  5.13.206.***
  La munca, nu la intins mana!
  15
  6
  Raportează
 • postat de je
  Luni, 18 Ianuarie 2016 18:45
  5.13.198.***
  protestul lui tiber e legat strict si nimerit pe negocieri se refera la faptul ca conducerea combinatului prin trapadusi controlati politic,nu-i mai transfera banii pe o sentinta obtinuta golaneste cu o valoare de 4500 de membri/8 lei pe cap de vita furajera. la cat de bun se crede in ale ce face el...era de mult timpul sa fie pe la bucuresti inrun ministe,ceva. dar acum se intelege cat de slab si dator politic este. cu buba-n cur.
  9
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.