Perdeaua de COPACI de pe un drum important din judeţul Galaţi a fost DISTRUSĂ de hoţii de lemne

Perdeaua de COPACI de pe un drum important din judeţul Galaţi a fost DISTRUSĂ de hoţii de lemne
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Nu mai puţin de şapte arbori care străjuiau Drumul European 581, pe raza comunei gălăţene Cosmeşti, au fost puşi la pământ ca urmare a "intervenţiei" hoţilor de lemne. Faptul a fost constatat luni după-amiază de jandarmi, care au primit un apel prin care li se semnala faptul că mai mulţi arbori fuseseră tăiaţi şi încărcaţi într-o căruţă.

La faţa locului, echipajul a găsit un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Tecuci, care prins cu arborii în atelaj s-a scuzat spunând că el doar i-a adunat după ce i-a găsit tăiaţi pe marginea drumului şi că intenţiona să îi ducă acasă ca să îi transforme în lemne de foc.

"În urma măsurătorilor efectuate, s-a constatat faptul că trunchiurile aveau lungimea de 4 metri şi diametrul cuprins între 10 şi 15 centimetri şi făceau parte din perdeaua naturală de protecţie a drumului european", a subliniat plt. maj Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al IJJ Galaţi.

Tecuceanul prins cu arborii în căruţă este deocamdată cercetat pentru furt.

În funcţie de rezultatul verificărilor pe care le fac poliţiştii, el ar putea fi învinuit şi pentru tăiere ilegală, dacă se va confirma că el a fost cel care a distrus perdeaua forestieră a drumului european.

Citit 2074 ori Ultima modificare Marți, 02 Februarie 2016 20:34

2 comentarii

 • postat de Mi
  Miercuri, 03 Februarie 2016 09:07
  82.132.214.***
  7 copaci nu pot alcatui "perdeaua". Ea nu exista. 20 copaci pe toata marginea drumului nu inseamna ca avem bariera de protectie pt drum. Plus ca drumurile sunt ingrijorator de jalnice dar asta e un alt subiect..
  2
  5
  Raportează
 • postat de crt
  Miercuri, 03 Februarie 2016 07:17
  5.2.209.***
  Ziarul ar trebuie sa mearga pe drumul 24D ce face legatura dintre urmatoarele localitati: Galati - Cuca - Varlezi - Balabanesti. Acolo sa vedeti dezastru. In ultimii doi ani, dupa ce treceti de localitatea Varlezi au fost taiati toti copacii de pe marginea drumului.

  Bine ca v-ati trezit acum cu acest articol.....
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.