Gălăţeancă UCISĂ la Madrid de iubitul din Kosovo

Gălăţeancă UCISĂ la Madrid de iubitul din Kosovo
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

O femeie în vârstă de 43 de ani, din localitatea Nămoloasa, judeţul Galaţi, a fost ucisă, pe 4 ianuarie, de iubitul ei. Cei doi locuiau în Madrid şi se pare că nu erau cunoscuţi ca un cuplu cu probleme. Pe 4 ianuarie însă, cei doi s-au luat la ceartă. Bărbatul, care este cu doi ani mai tânăr, cuprins de furie, a strâns-o pe femeie de gât. Când şi-a dat seama ce a făcut,  bărbatul, care este din Kosovo, a mers la poliţie şi a povestit că i-a făcut rău iubitei sale. Autorităţile spaniole au trimis de urgenţă echipe medicale la locuinţa lor, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru româncă, constatând doar decesul.

Deşi autorităţile spaniole au ştiut despre acest caz la scurt timp de la producerea tragediei, familia femeii, aflată în România, nu a fost înştiinţată de nimeni. Rudele ei au aflat de pe internet despre cele întâmplate.

“De moartea surorii mele am aflat prin intermediul facebook-ului de la o cumnată a făptuitorului. Noi de vreo două săptămâni nu am mai vorbit la telefon cu ea, nepotul meu a luat legătura cu respectiva pe internet şi aşa am aflat. Am decis să plec în Spania. Am fost prima dată la poliţia locală, de acolo ni s-a spus că se anchetează. Le-am spus că de 25 – 26 de zile nu ne-a anunţat nimeni. De acolo ni s-au dat un portofel, buletinul şi bijuterii, hainele pe care le purta în seara respectivă. Apoi am mers la judecătorul care se ocupă de caz care ne-a cerut nişte date. M-au întrebat dacă vrem să ne punem avocat, ca să îl dăm în judecată. Eu le-am spus că nu mă interesează, deocamdată, nimic, vreau doar să o iau pe sora mea, să o duc acasă şi să îi facem ceea ce trebuie să se ducă liniştită la locui ei”, ne-a povestit fratele fetei, Radu Eduard Gabriel.  

Se aşteaptă repatrierea

Femeia, Carmen Radu, era plecată de aproape 15 ani în Spania. De aproape zece ani, locuia cu un bărbat din Kosovo, pe care însă nu l-a adus niciodată acasă. “Am vorbit cu ea de Revelion şi mi-a spus că îi e dor de mine. Urma să vină în vară acasă.  Niciodată nu mi-a spus că are probleme. Ea spunea că era bun. Îmi spunea că este gelos, că îi zice să stea acasă şi că îi dă el bani să trimită acasă la familie. Eu nu-l cunosc, ea îl ştia de 10 ani”, ne-a explicat Ilinca Murgu, mama femeii.

Singurul care îl cunoştea pe ucigaş este fiul femeii, care a fost la ea în Spania anul trecut. “Eu am stat vreo 25 de zile la ea. Când am fost acolo, ei doi au avut o ceartă aşa, dar nu o ceartă mare. Se comporta bine cu mine, ca să nu îmi fac eu griji, ca să nu ştiu nimic.

Eu cu mama mai vorbeam şi, din spusele ei, am înţeles că el era o persoană foarte geloasă şi de aici porneau de fiecare dată certurile între ei doi”, ne-a povestit fiul gălăţencei ucise la Madrid.

În urma tragediei, familia a aflat că aceasta a mai depus o dată plângere la poliţie împotriva celui care i-a luat viaţa, dar, se pare că şi-ar fi retras-o.

În timp ce autorităţile spaniole anchetează cazul, familia lui Carmen este pregătită cu tot ce trebuie de înmormântare. Oamenii, îndureraţi peste măsură, speră că până la urmă autorităţile se vor implica şi vor trimite trupul neînsufeţit acasă pentru a fi înmormântat creştineşte.         

Citit 5563 ori Ultima modificare Joi, 18 Februarie 2016 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.