Scandal la Lieşti/ Logodnă între minori, descoperită de bulibaşă
Foto: / Autor: Teodora Miron

Scandal la Lieşti/ Logodnă între minori, descoperită de bulibaşă
În foto, Vasilică Stănescu
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Scandal în comunitatea romilor din Lieşti. Totul a pornit de la o logodnă făcută în urmă cu câteva luni. Conform informaţiilor, o fetiţă de opt ani a fost logodită cu un băiat de şase ani.

Familiile celor doi copii locuisc gard în gard, iar acum neînţelegerile dintre ei au ajuns la urechile bulibaşei. Acesta, Vasilică Stănescu, a anunţat autorităţile, dar a convocat şi staborul din localitate. "Am aflat de o fetiţă care a fost logodită şi am sunat la poliţie. Am vrut să arăt că am curajul să spun adevărul. Nu mai vreau să mă ascund după perdea. Este în avantajul copiilor să se ştie asta. Cei care au copii mici şi îi logodesc să se gândească că pot păţi la fel. Ei se înşeală cu copiii lor. Îi logodesc, fac ceva ca o nuntă, aici nu a fost nuntă, a fost doar un grătar, îi dau 50 - 60 de galbeni, copiii rămân la familii, iar ei se folosesc de bani. Vor doar să prindă aurul. Fetiţa de opt ani a fost logodită, i-au pus batic pe cap şi i-au făcut două codiţe. Cuscrul i-a promis că o mai ajută cu una, alta. Eu am aflat vineri seara şi am sunat la 112, am dus fata la poliţie, am făcut cercetări. El vrea acum 50 de galbeni ca să ia fetiţa. S-a răzândit cu privire la logodnă şi este ruşine mare în comunitate. I-a spus că dacă nu îi dă banii acum, caută pe alta”, ne-a declarat Vasilică Stănescu.

"S-a răzgândit cu privire la logodnă"

Povestea este întărită şi de mama fetei de opt ani, care susţine că cuscrul său s-a răzgândit cu privire la logodnă. “Fetiţa mea are opt ani. El a venit la mine şi a zis că îi pune fetei batic în cap şi îi face două codiţe, că asta e nora lui. A luat-o de la grădiniţă.  Eu am spus că abia la 18 ani o să facem nuntă. Am fost de acord, am mâncat şi băut la el, şi i-am spus că atunci când vine tatăl fetei o să îi dau şi 10 - 15 monede. Fata a rămas la el, a mai venit şi la mine. Acolo a dormit cu mama băiatului, a dormit şi la mine. A venit ieri la poartă la mine, ca să îi dau 50 de galbeni şi să îi dau fata de tot. Că dacă nu îi dau banii nu mai ia fata deloc. La noi e ruşine mare dacă fata a avut batic pe cap”, ne-a explicat Lămâia, mama fetei.

De partea cealaltă, părinţii băiatului cu care ar fi fost logodită minora de opt ani contrazic toate acuzaţiile şi spun că, de fapt, fata a fost vândută de mama ei. “Nu am vrut-o, ne-a dat-o cu forţa. Eu am adus-o acasă de la grădiniţă, că s-a urcat în maşină. Nu am vrut-o de noră. A vândut-o şi acum vrea bani pe ea. Când or creşte copii mari să se căsătorească. A vrut să îmi ia băiatul şi să fugă cu tot cu fata ei la Galaţi. Voi chema Protecţia Copilului. Ea a zis că îmi va da 50 de galbeni când vor creşte copii mari. Eu nu am avut nevoie de banii lor. Nu vreau fata ei. Acum ei vor 10 galbeni”, ne-au spus Dan Stănescu, tatăl băiatului.

Scuze pentru rege

Întregul scandal a adus în atenţie acuzaţiile făcute în urmă cu două săptămâni de regele romilor, Daniel Cioabă. Acesta susţinea, pe o reţea e socializare, că romii din judeţul Galaţi îşi căsătoresc fetele mult prea devereme. “Eu îi cer scuze lui Cioabă, dar am ajuns la cuvântul lui. Am spus că îl dau în judecată, dar Cioabă avea dreptate. Am făcut stabor şi am decis că tatăl băiatului trebuie să îi dea 10 galbeni, ca să plătească ruşinea. Fata nu este violată, dar e ruşine mare că i s-a pus batic pe cap. Ei să plătească ruşinea şi le spun la toţi să aştepte să ajungă copiii maturi, ca să îi căsătorească”, a completat Vasilică Stănescu, care a explicat şi faptul că nu este de acord nici cu căsătoriile între minori, nici cu banii care se dau la încheierea logodnelor.

Scandalul dintre cele două familii a ajuns şi în atenţia poliţiştilor gălăţeni. Oamenii legii au întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori, cauza urmând să fie trimisă la DIICOT pentru cercetări.

  

Citit 4405 ori Ultima modificare Duminică, 14 Februarie 2016 16:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.