Încă două cazuri de gripă la Galaţi

Încă două cazuri de gripă la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit confirmarea de la Institutul Cantacuzino pentru încă două cazuri de gripă. Cei doi pacienţi, o femeie de 20 de ani şi un bărbat de 28 de ani, au fost diagnosticaţi cu virusul gripal AHIPDM09. În cazul tinerei, recoltarea s-a făcut la medical de familie, iar în cazul bărbatului la Spitalul "Victor Babeş" din Bucureşti, unde este şi internat.

"La nivelul judeţului Galaţi, în momentul de faţă totalizăm un număr de opt cazuri de infecţii gripale confirmate de către Institutul Cantacuzino, patru dintre acestea fiind cu tulpina AH3, iar patru cu tulpina AH1PDM09. Din fericire, la Galaţi, nu s-au înregistrat decese din pricina gripei", ne-a explicat reprezentantul DSP Galaţi, medicul Valentin Boldea.

Pentru a evita îmbolnăvirile, medicii le recomandă gălăţenilor să folosească îmbrăcăminte corespunzătoare temperaturilor exterioare, să evite consumul de alcool, să se hidrateze şi să consume cât mai multe fructe şi legume. "Gălăţenii trebuie să evite spaţiile aglomerate şi prost ventilate. De asemenea, la apariţia primelor simptome de boală, pacienţii trebuie să se adreseze medicului de familie, pentru a primi tratament corespunzător", a conchis medicul Valentin Boldea.

Citit 1144 ori Ultima modificare Vineri, 19 Februarie 2016 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.