POLIȚIA şi-a DESCHIS PORȚILE pentru copii. Adevăratul motiv este mai mult decât simpla distracţie

POLIȚIA şi-a DESCHIS PORȚILE pentru copii. Adevăratul motiv este mai mult decât simpla distracţie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Experienţa anilor trecuţi arată că promovarea meseriei de poliţist printre adolescenţi duce la o creştere a numărului de elevi la şcolile de profil


Ţipete, chiote, îmbulzeală şi animaţie au caracterizat ziua de luni pentru poliţiştii gălăţeni, care preţ de câteva ore au fost gazde pentru copii de toate vârstele, chiar la ei acasă. Câteva standuri amenajate în curtea inspectoratului au fost puncte de atracţie pentru cei mici, care au ocazia, o dată pe an, de Ziua Poliţiei, să ia cunoştinţă cu "fenomenul". Majoritatea familiarizaţi deja cu prezenţa oamenilor în uniformă, atât de pe stradă, cât mai ales de la şcoală, de la orele de educaţie rutieră, copii, de la cei mai mici la cei care deja se gândesc la o carieră din ipostaza de elevi de liceu, au studiat, fiecare după pricepere şi interes, oferta. Cei mici, la puştile sau pistoale poliţiştilor de la Acţiuni Speciale, ori, după caz, la sirenele maşinilor de la Rutieră, iar cei mai măricei au dat târcoale truselor criminalistice sau standului cu broşuri pentru a afla câte ceva despre cum poţi deveni poliţist.

"Tatonările" dau rezultate

Mai în joacă, mai în serios, interacţiunile dintre poliţişti şi copii, mai ales cei aflaţi în pragul majoratului, au şi rezultate. Promovarea meseriei şi atragerea elevilor mari către şcolile de poliţie a devenit o prioritate, în contextul în care Poliţia Română se confruntă cu un mare deficit de cadre şi una dintre soluţiile întrevăzute este aducerea din "civilie" a agenţilor şi ofiţerilor, numărul estimat la nivel naţional fiind de circa 10.000 pentru următorii ani. Pentru că este mai bine ca viitorii poliţişti să fie profesionişti, trecuţi prin şcoală, convingerea tinerilor devine esenţială.

"S-a văzut, în urma campaniei pe care am derulat-o anul trecut în liceele din judeţ, că a crescut numărul candidaţilor din Galaţi, dar şi a procentului celor care au reuşit. Copiii au fost atraşi şi convinşi, s-au pregătit şi vor deveni poliţişti cu acte în regulă", ne-a explicat cms. şef Adrian Dura, şeful Compartimentului Analiză şi Prevenirea a Criminalităţii - IPJ Galaţi.

Campania de promovare a fost reluată şi în acest an, până la acest moment elevi de clasele a X-a şi a XI-a din opt licee gălăţene primind vizitele poliţiştilor, urmând ca, în perioada următoare şi alte unităţi să fie bifate pe lista programului.

Citit 1291 ori Ultima modificare Marți, 29 Martie 2016 12:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.