NU ocoliţi trecerile de pietoni! Peste 150 de gălăţeni au fost AMENDAȚI

NU ocoliţi trecerile de pietoni! Peste 150 de gălăţeni au fost AMENDAȚI
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Traversarea neregulamentară este una dintre cele mai frecvente cauze ale accidentelor rutiere care se petrec pe şoselele noastre, alături de viteză sau manevrele defectuoase ale şoferilor imprudenţi. Drept urmare, pietonii care îşi riscă siguranţa proprie, dar şi pe a altora, aşa cum au arătat numeroase situaţii în care şoferii sau pasagerii din maşinile implicate au avut de suferit după ce un grăbit a sărit pe carosabil, riscă amenzi usturătoare.

Numai în ultimele şapte zile, pe drumurile din judeţul Galaţi, majoritate din mediul urban, 153 de pietoni au fost surprinşi de agenţii de la Circulaţie în timp ce treceau străzile haotic, prin locuri nemarcate, doar din dorinţa de a scurta drumul. De suferit nu au avut doar pietonii, ci şi cei care şi-au pus în pericol siguranţa în maşină, prin nefolosirea centurilor de siguranţă. 117 persoane, şoferi sau pasageri, au semnat procesele verbale de contravenţie după ce au fost oprite în trafic pentru această neregulă.

"În ceea ce priveşte neacordarea de prioritate la pietoni sau vehicule, în săptămâna precedentă au fost aplicate 28 de sancţiuni. 25 de amenzi au fost date pentru depăşire neregulamentară, 67 pentru lipsa documentelor, 13 pentru depăşirea vitezei regulamentare, 11 pentru folosirea telefoanelor mobile", precizează cm. Şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Şi mai trist pentru 92 de şoferi dintre cei sancţionaţi a fost faptul că le-au fost ridicate permisele de conducere, în timp ce 52 au rămas fără certificatele de înmatriculare ale maşinilor. Valoarea totală a celor 993 de amenzi depăşeşte suma de 177.000 de lei.

În şapte situaţii, când au constatat că participanţii la trafic au pus grav în pericol siguranţa traficului, poliţiştii de la Circulaţie au fost nevoiţi să întocmească dosare penale. Patru persoane au fost prinse la volan deşi nu aveau permis de conducere, iar în alte trei cazuri şoferii exageraseră cu consumul de alcool.

Citit 1916 ori Ultima modificare Marți, 29 Martie 2016 19:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.