ŞEFUL POLIȚIEI Tecuci a fost SCHIMBAT. Cine a preluat postul

ŞEFUL POLIȚIEI Tecuci a fost SCHIMBAT. Cine a preluat postul
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* La cârma structurii de ordine publică din municipiu a fost împuternicit fostul adjunct interimar, comisarul Fănel Oprea


Şirul interimatelor continuă la conducerea Poliţiei Municipiului Tecuci, după ce titularul funcţiei, comisarul şef Florin Balcan, a fost angrenat într-o serie de dosare penale vizând presupuse fapte de corupţie. Trimis în judecată pentru abuz în serviciu în urmă cu doi ani, Balcan a fost pus la dispoziţie, nemaiputând să ocupe funcţia pe care a deţinut-o aproape neîntrerupt de la începutul anilor 2000. Astfel, până la clarificarea situaţiei sale juridice, respectiv până la rămânerea definită a hotărârilor judecătoreşti şi în lipsa vreunui act administrativ care să îl destituie din postura de comandant, scaunul a fost şi rămâne în continuare ocupat prin efectul împuternicirilor. Două mandate de câte şase luni au fost bifate deja de subcomisarul Adrian Antohe, iar de la 1 aprilie locul acestuia a fost luat de cel care până la acea dată a deţinut funcţia de adjunct împuternicit.

"A fost desemnat ca împuternicit la comanda Poliţiei Municipiului Tecuci comisarul Fănel Oprea, pentru o perioadă de şase luni. Subcomisarul Adrian Antohe a fost trecut ca împuternicit pe funcţia de adjunct", ne-a declarat cms. şef Cornel Mototolea, inspector şef împuternicit al IPJ Galaţi.

Scandalul care a determinat începutul erei interimatelor la poliţia municipiului din nordul judeţului Galaţi a izbucnit, oficial, în urmă cu doi ani, când trei poliţişti, respectiv Andrei Viorel Claudiu, Isabel Lucian Dobri şi Mircea Rusu, urmaţi la scurt timp de şeful lor, Florin Balcan, au fost acuzaţi că şi-ar fi încălcat atribuţiunile de serviciu, pentru a-i ajuta pe prietenii unuia dintre ei să ridice o sumă mare de bani de la o bancă. Dosarul, aflat acum în curs de judecată la Tribunalul Galaţi, a bifat deja 16 termene, următorul fiind programat pe 19 aprilie.

Citit 7368 ori Ultima modificare Luni, 04 Aprilie 2016 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.