Cod galben în weekend

Cod galben în weekend
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sâmbătă şi duminică sunt aşteptate ploi torenţiale, vânt, posibil grindină *

Prefectul judeţului Galaţi, Claudiu Brînzan, a dispus comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să urmărească evoluţia fenomenelor meteo pentru a putea interveni în timp util la apariţia unor situaţii de urgenţă, am aflat ieri dintr-o notă emisă de Prefectură. Ţinând cont de prognozele pentru această perioadă, încă din luna iunie prefectul a dispus instituirea serviciilor de permanenţă în primării, reaminteşte comunicatul. 

Atenţionarea de la prefect vine după ce Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de Cod galben (adică pentru fenomene meteorologice care temporar pot deveni periculoase) pentru 35 de judeţe din sudul, centrul şi estul ţării, printre care şi Galaţiul.

În intervalul 11 iulie 2009, ora 12.00 - 12 iulie 2009, ora 21.00, gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat şi se va caracteriza prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor avea şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi izolat 50 l/mp.

Citit 833 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.