Parlamentul European îşi bate capul şi cu ciclismul

Parlamentul European îşi bate capul şi cu ciclismul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 45.000 km rute pentru biciclete; excepţie, Galaţiul *

În timp ce la Galaţi bicicliştii protestează că îşi riscă viaţa pe carosabil şi nu au unde se plimba, Parlamentul European a găzduit o reuniune privind viitoarea politică europeană pentru ciclism – ne informează europarlamentara gălăţeană Adriana Ţicău (foto).

Federaţia Europeană pentru Ciclism a reiterat cu această ocazie o invitaţie către administraţiile locale din statele UE ca să  adere la "Carta oraşului Bruxelles pentru ciclism". Federaţia a solicitat Parlamentului European crearea unui intergrup pentru ciclism.

Prin semnarea Cartei, administraţiile locale ale oraşelor europene se angajează să investească în dezvoltarea ciclismului ca parte integrata a politicii de mobilitate urbană şi de reducere a poluării şi deci a schimbarilor climatice.

"Bicicliştii sunt cu siguranţă unii dintre cei mai vulnerabili participanţi la trafic. Este necesar să creştem siguranţa rutieră a acestora printr-o mai bună educare a participanţilor în trafic. Trebuie să dezvoltăm infrastructura specifică la nivel european şi local, având în vedere că bugetele alocate pentru construirea de piste pentru biciclişti sunt foarte mici sau inexistente”, a declarat – parcă anume pentru Galaţi! – Adriana Ţicău.

De la europarlamentara PSD aflăm un lucru curios: ţările UE vor fi legate şi prin trasee... de biciclete, prin proiectul EuroVELO! Deja există 12 rute velo care leagă nordul de sudul continentului, totalizând  45.000 km, care ar trebui dezvoltat la 66.000km.

Ruta europeană  pentru ciclism  EuroVelo6 va  lega Atlanticul de Marea Neagră, mare parte a acestui traseu mergând de-a lungul Dunării. Nu şi pe la Galaţi.

Citit 760 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.