COPACI SMULȘI din rădăcini, în Galați, din cauza VÂNTULUI

COPACI SMULȘI din rădăcini, în Galați, din cauza VÂNTULUI
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Problema copacilor bătrâni din oraş a reintrat, miercuri, 20 aprilie, în atenţia autorităţilor. Şi asta din cauză că patru copaci au fost doborâţi de vântul puternic care a bătut în oraşul nostru încă de la primele ore ale dimineţii. Chiar dacă nu au creat pagube materiale, doi dintre copaci au blocat, pentru minute bune, traficul rutier din cauză că au ajuns direct pe carosabil. Astfel de situaţii au fost în două locuri diferite din zona Portului. La unul dintre cazuri a fost nevoie, pe lângă intervenţia celor de la Gospodărire urbană, şi de o echipă de la Electrica, arborele rupând în cădere şi câteva fire electrice.

„Nimeni nu ne crede când spunem că avem copaci bătrâni în oraş. Am avut patru cazuri, la care s-a intervenit foarte repede, mai ales că era şi vorba despre trafic blocat. Echipele noastre sunt pregătite să intervină în urma sesizărilor cetăţenilor. Din fericire nu au fost constatate pagube sau victime”, ne-a explicat Dorian Secuianu, reprezentantul ADP Galaţi.

Trebuie remarcat faptul că arborii au fost pur şi simplu smulşi din pământ de vânt din cauză că aceştia erau plantaţi în zone unde erau înconjuraţi de asfalt.

Pe lângă copaci, vântul a rupt şi mai multe crengi ale arborilor din oraşul nostru, semn că o toaletare mai atentă ar fi mai mult decât necesară.

Primim de la cititori

O situație asemănătoare ne-a fost semnalată de către un gălățean, care ne-a relatat că doi copaci au căzut azi dimineață (miercuri, 20 aprilie) din cauza vântului în Mazepa, Strada Română, bloc Lc 3 și Lc 9, în parcarea dintre blocuri. Dar și la această oră, copacii și cablurile căzute erau neclintite, deși, din declarația cititorului, cineva din rândul celor abilitați se apucase de treabă... (VLG)

Citit 3596 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Aprilie 2016 21:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.