Ecologizare făcută de voluntari gălăţeni şi soldaţi americani

Ecologizare făcută de voluntari gălăţeni şi soldaţi americani
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Câţiva elevi inimoşi din Galaţi au avut o iniţiativă demnă de laudă. Și-au porpus să ecologizeze Faleza Inferioară. Lor li s-au alăturat şi 11 militari americani veniţi la malul Dunării de la baza Mihail Kogălniceanu din Constanţa, dar şi copii de la fundaţia “inimă de Copil”. Iniţiativa le-a aparţinut voluntarilor de la Galaţi Youth, care au pus la cale întreaga acţiune de sâmbătă dimineaţă. Înarmaţi cu saci menajeri şi mănuşi, militarii americani, voluntarii şi toţi cei care au vrut să dea o mână de ajutor au început să strângă gunoaiele atât de pe aleea pietonală, cât şi din păduricea din apropiere şi de pe malul apei. După câteva ore, ecologizarea a luat sfârşit şi s-au strâns peste 50 de saci de gunoaie. Mai mult, voluntarii au sesizat şi Serviciul de salubritate pentru a cere ajutor după ce au găsit pe malul apei şi leşuri de animale.  “Ne-a plăcut ideea lor şi am acceptat imediat. Astăzi vom face ecologizarea zonei şi mâine mergem la Smârdam, în Poligon, pentru un amplu exerciţiu militar”, ne-a explicat locotenentul de grad 1 în armata SUA, Peehler Grant.
Militarul American ne-a mărturisit faptul că nu este la prima vizită în Galaţi şi că a mai participat, la Constanţa, la alte misiuni de salubrizare.
Ideea acţiunii le-a venit liceenilor gălăţeni pentru a le arăta tuturor gălăenilor că oricine poate fi voluntar. “Dacă noi, liceenii, şi soldaţii americani putem face asta, înseamnă că oricine poate face la fel.  Sper ca în viitor să fim mai mulţi”, ne-a declarat Mihnea Dumitru, unul dintre organizatorii de la Galaţi Youth.
Citit 5531 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Mai 2016 18:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.