Astăzi începe Festivalul "Gulliver"

Astăzi începe Festivalul "Gulliver"
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cea de-a 24-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie "Gulliver" debutează astăzi, aducând la Galaţi, odată cu trupe din ţară şi de peste hotare, o adevărată sărbătoare pentru mari şi mici. Aşa cum ne-a declarat directorul Teatrului de Păpuşi "Gulliver", instituţie organizatoare, Eduard Şişu, festivalul a căpătat, anul acesta, un nou concept, adresîndu-se întregii familii. Sunt incluse în program peste 30 de spectacole pentru copii, dar şi pentru adolescenţi şi adulţi, în cele şase zile cât va ţine festivalul, de  astăzi, până sâmbătă 21 mai.

Printre noutăţile din acest an se numără şi spectacole nonverbale, atât pentru cei mari, cu o companie de teatru din Spania, dar şi pentru gâzele care abia prind gustul teatrului. Copiii sub trei ani vor fi invitaţi la două reprezentaţii susţinute de un teatru din Israel, care va rupe barierele dintre scenă şi public. Copiii vor sta pe pernuţe, cât mai aproape de păpuşarii care-i vor antrena într-o joacă de zile mari. De asemenea, nu vor lipsi montările 3D, una produsă de Teatrul "Gulliver", cealaltă de cel de la Oradea.

Spectacole şi distracţie în aer liber la Grădina Publică

Ca şi anul trecut, au fost programate pe tot parcursul săptămânii, în fiecare seară, de la ora 18,00, activităţi în aer liber, în Grădina Publică. Vor fi ateliere de creaţie pentru copii, unde vor modela în plastilină, vor învăţa să confecţioneze marionete, se vor amuza alături de clovni, personaje Disney şi personaje pe picioroange, dar vor vedea şi spectacole.

Directorul Eduard Şişu susţine că gălăţenii ar trebui să participe cu mic, cu mare la această sărbătoare, ajunsă deja la un număr impresionant de ediţii, în condiţiile în care se investeşte greu pentru cultură. Iată, însă, că autorităţile gălăţene care s-au perindat la Primărie în ultimul sfert de veac au reuşit să menţină festivalul. "Ne bucurăm că, de la mai toate teatrele din ţară, colegii noştri vin an de an la festival, semn că nu e vorba doar de mândrie locală. Gulliver a devenit un brand naţional", a mai punctat organizatorul, la conferinţa de presă.

Acesta susţine că unul dintre motivele pentru care trupele se înghesuie la festivalul gălăţean, crescându-i valoarea de la an la an, este faptul că şi-a păstrat caracterul competiţional, se câştigă premii, iar artiştii păpuşari vin să vadă cât au mai evoluat ei şi colegii lor din toată ţara.

Programul de astăzi

9,30 - Festivitatea de deschidere

10,00 - "Cenuşăreasa" - Teatrul "Gulliver" - Sala Mare

11,30 - "Răţuşca cea urâtă" - Teatrul Puck, Cluj Napoca - Sala Studio

13,00 - "Povestea lui Muck cel Mic" - Teatrul "Prichindel", Alba Iulia, Sala Mare

18,00 - "Vizită" şi "Dl. Goe" - Centrul UNESCO, Sala Mare

19,00 - "Allegro Ma Non Troppo" - Compania "Zero en Conducta" (Spania), Sala Studio

Foto: Scenă din spectacolul "Cenuşăreasa", pe care-l va prezenta în festival Teatrul "Gulliver"

Citit 1481 ori Ultima modificare Duminică, 15 Mai 2016 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.