AMENZI cu nemiluita pe drumurile publice. Sute de VITEZOMANI, ”filaţi” cu RADARELE în Galaţi
Foto: Sursa foto: Internet

AMENZI cu nemiluita pe drumurile publice. Sute de VITEZOMANI, ”filaţi” cu RADARELE în Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Principala cauză a accidentelor pe drumurile publice râmâne în continuare un fenomen greu de stârpit, dovadă stând numărul mare de şoferi prinşi câlcând prea tare pedala de acceleraţie. Peste 300 de conducători auto au picat testele cu paratele radar în ultimele şapte zile, aceştia primind la schimb amenzi usturătoare, iar unii, sancţiunea reţinerii permiselor de conducere. În topul "inconştienţilor" săptămânii trecute se clasează, în ordine, cei care nu poartă centura de siguranţă, cei care vorbesc la telefon în timpul condusului sau cei care obişnuiesc să depăşească pe linia continuă.

"Poliţiştii au aplicat 353 de amenzi pentru depăşirea limitei legale de viteză, 150 pentru lipsa centurii de siguranţă, 49 pentru depăşirea pe linie continuă, dar şi 18 pentru folosirea telefonului", se arată în situaţia operativă a Poliţiei Rutiere Galaţi.

Valoarea totală a celor 683 de sancţiuni aplicate săptămâna trecută pe drumurile din judeţul Galaţi depăşeşte suma de 230.000 de lei. 136 de şoferi au rămas fără permise, iar 31, fără certificatele de înmatriculare.

Şofatul fără permis, la modă

Nici cei care se urcă la volan fără permis de conducere nu par foarte uşor de convins de riscurile care îi pasc dacă sunt prinşi. Patru astfel de persoane au fost identificate în judeţul Galaţi, toate alegându-se cu dosare penale ce le-ar putea aduce pedepse cu închisoarea. Alţi trei şoferi au devenit "penali" săptămâna trecută, doi pentru că au condus băuţi, iar unul pentru că a pus în circulaţie o maşină neînmatriculată. La acţiunile Poliţiei Rutiere, derulate în ultimele şapte zile, au participat efective sporite de agenţi, media zilnică de poliţişti prezentă în stradă depăşind 30.

Citit 3300 ori Ultima modificare Luni, 06 Iunie 2016 17:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.