Sorina nu a făcut nicio Plăcintă la Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proaspătul ministru al Tineretului şi Sportului, Sorina-Luminiţa Plăcintă, stârneşte nedumerire chiar de la numirea sa în funcţie.

Încercând să desluşim câteva aspecte din biografia sa, am dat peste un element surpriză. Pe pagina oficială a Senatului României există un amănunt care intrigă. La secţiunea studii, proaspătul ministru spune la un moment dat „Facultatea «Dunărea de Jos» - Drept Civil 2002-2004”, fără a preciza dacă este vorba despre studii întrerupte, despre vreo specializare de licenţă absolvită sau despre vreun masterat.

Dincolo de faptul că nu există nicio facultate cu numele „Dunărea de Jos”, ci doar o universitate, cea de stat din Galaţi, şi că studiile de licenţă nu durează nicidecum doi ani, am încercat să aflăm în ce au constat studiile Sorinei-Luminiţa Plăcintă la „Dunărea de Jos”.

Şi, cum pe pagina oficială a Senatului, unde, teoretic, nimeni nu îşi permite să treacă informaţii false, incomplete sau greşite, exista menţiunea „Drept civil” am apelat la secretariatul Facultăţii de Drept, Universitatea „Dunărea de Jos”. Răspunsul a fost sec, după câteva ore de căutări bune: „În evidenţele noastre, atât cele electronice, cât şi în dosarele pe care le avem nu există nimeni cu acest nume. Nici sub numele Sobota (cel al soţului, n.r.) nu avem pe nimeni de la înfiinţarea facultăţii şi până astăzi. Sigur este vorba despre o eroare”, a declarat un oficial din cadrul Facultăţii de Drept de la Universitatea „Dunărea de Jos”.

Din păcate, Sorina-Luminiţa Plăcintă nu a putut fi contactată pentru a ne lămuri legăturile cu „Dunărea de Jos”, astfel că, cel puţin deocamdată, totul rămâne în coadă de peşte. O fi… drept, n-o fi drept?

Citit 1182 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.