Un nou sport la Galaţi/ Mâine, competiţie cu pahare (VIDEO)

Un nou sport la Galaţi/ Mâine, competiţie cu pahare (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sala Siderurgistul din Galaţi va găzdui sâmbătă, 11 iunie (10,00-16,00), Concursul Naţional de Sport Stacking un sport nou în România.

Sport Stacking (stivuirea paharelor) este un sport care prin practicare ajută la dezvoltarea coordonării mână-ochi, creşte viteza de reacţie şi capacitatea de decizie.

Toţi copiii care iubesc acest sport sau cei care abia se deprind acum cu el vor avea sâmbătă ocazia să îşi demonstreze rapiditatea mişcărilor pentru primele două exerciţii competiţionale. În cadrul evenimentului organizat special cu ocazia aceste zile vor concura pe categorii de vârstă copiii care vor să arate cât de bine pot executa exerciţiile 3-3-3, 3-6-3 şi ciclu.

Pe parcursul evenimentului, organizat de ONG-ul AsNatura, vor fi făcute demonstraţii cu pahare gigant şi exerciţii de ştafetă şi dublu folosind pahare sportive speed stacks.

Sport Stackingul este folosit în peste 40.000 de şcoli la nivel mondial şi este atrăgător pentru profesori şi copii pentru că este uşor de învăţat, dar greu de stăpânit.

Beneficiile acestui nou sport sunt numeroase, de la gestionarea emoţiilor, până la lucrul cu ambele emisfere cerebrale, dar şi ca activitate complementară pentru alte sporturi care folosesc mâna şi mingea (baschet, handbal, volei, polo), respectiv a sporturilor în care coordonarea braţelor ca reacţie a informaţiilor receptate vizual (badminton, tenis de câmp, autoapărare) este importantă.    

  

Citit 2863 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iunie 2016 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.