Instrucţiuni de folosire a Dunării

Instrucţiuni de folosire a Dunării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şi municipalitatea Galaţiului intenţionează să se implice în cursele de transport pe Dunăre, realizate în prezent de investitori privaţi, a declarat, miercuri, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, făcând referire la faptul că a mai apărut o navă-restaurant cu care gălăţenii se pot plimba pe apă: Kaptan, după Malnaş şi catamaranul Vega.

„Am putea, în baza unui parteneriat stabilit prin hotărâre de CL, să ne asociem, astfel încât să alocăm şi noi un fel de subvenţie, care s-ar reflecta apoi în costul biletului, care ar fi mai scăzut decât cel de acum. Avem Dunărea şi ar trebui să profităm de acest lucru”, a spus viceprimarul.

De când Ciumacenco a venit la conducerea comisiei de urbanism din cadrul CL, adică din toamna anului trecut şi până acum, municipalitatea a primit patru solicitări din partea diverşilor investitori în legătură cu posibilitatea ancorării, la malul Dunării, a diverselor ambarcaţiuni. Din cele patru, doar una are şanse să primească autorizaţie.

Este vorba despre o cerere din partea SC Pontic Trans SRL, pentru amplasarea unui ponton de acostare a unei nave de pasageri – cerere care se află acum, la semnat, la arhitectul şef.  Aceeaşi firmă deţine şi o navă, cu un motor original din 1906, ambarcaţiune cu care intenţionează să plimbe lumea pe Dunăre.

Printre celelalte solicitări respinse se află cea a societăţii Coltrans SRL Galaţi, pentru acordarea de autorizaţie în vederea amplasării unei pasarele şi a unui ponton la care să acosteze o ambarcaţiune de agrement, în zona km 157+700. Cererea a fost avizată negativ în Comisia de Urbanism a Consiliului Local, pentru PUD.

O altă cerere a venit din partea SC Ugolino SRL, pentru realizarea unui ponton de acostare a unei nave-hotel, solicitarea care de asemenea, a primit un răspuns negativ până la reactualizarea Planului Urbanistic General al municipiului.

Ultima solicitare aparţine SC Rematex Grup SRL, pentru realizarea unui ponton de acostare a unei nave cu destinaţie de restaurant, ce a primit tot un răspuns negativ până la reactualizarea Planului Urbanistic General al municipiului.

Citit 911 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.