Zeci de ȘOFERI BĂUȚI, prinşi pe drumurile judeţului Galaţi

Zeci de ȘOFERI BĂUȚI, prinşi pe drumurile judeţului Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Opt dintre conducătorii auto depistaţi băuţi în trafic sunt cercetaţi penal


Săptămâna care s-a încheiat a fost una grea pentru şoferii care au riscat urcându-se la volan după ce au băut în prealabil cîteva pahare. Poliţiştii rutieri au fost prezenţi în trafic în număr mare, cu fiolele pregătite pentru a-i verifica pe conducătorii auto, rezultatele arătând că inconştienţa rămâne un factor prezent pe drumurile din judeţul Galaţi. 30 de şoferi dintre cei verificaţi au picat testele, alcoolemiile depistate atrăgându-le acestora câte o amendă contravenţională. În opt cazuri, însă, în care valorile au fost mari, cei prinşi au încasat câte un dosar penal. Cele mai multe situaţii s-au întâlnit în nordul judeţului, pe drumurile din jurul Tecuciului, la Matca sau în preajma oraşului Bereşti. În această din urmă locaţie, un bărbat de 43 de ani, care conducea un tractor, a bătut recordul în materie de dosare, dintr-un singur foc.

"Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule", a precizat cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Alţi şapte gălăţeni vor răspunde pentru că au condus băuţi, doi fără permis, iar doi pentru că au pus în circulaţie maşini neînmatriculate.

Vitezomanii, cap de listă la amenzi

241 este numărul şoferilor cărora radarele le-au scos bani din buzunare după ce i-au înregistrat cu viteze peste limita legală. 141 de şoferi şi pasageri au fost sancţionaţi pentru că nu purtau centura de siguranţă, 14 pentru neacordare de prioritate, 26 pentru folosirea telefonului mobil şi 72 pentru lipsa documentelor. 97 de pietoni au fost amendaţi pentru traversare neregulamentară. Valoarea totală a celor 830 de amenzi aplicate depăşeşte suma de 180.000 de lei. Peste o sută de şoferi au rămas fără permisele de conducere, în timp ce aproape 30 au predat certificatele de înmatriculare.

Citit 5443 ori Ultima modificare Luni, 13 Iunie 2016 19:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.