VIDEO/ NEREGULI GRAVE pe ȘOSELELE gălăţene depistate la ultimele verificări privind TRANSPORTUL DE PERSOANE

VIDEO/ NEREGULI GRAVE pe ȘOSELELE gălăţene depistate la ultimele verificări privind TRANSPORTUL DE PERSOANE
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Gălăţenii care merg în judeţ cu microbuzul stau înghesuiţi ca sardelele, iar unii şoferi nu au asigurare obligatorie pentru oameni în cazul în care se întâmplă vreo nenorocire


Cel mai recent control al poliţiei care a urmărit verificarea modului în care se face transportul de persoane a scos, încă o dată la iveală, o realitate înfiorătoare. De la aglomeraţia care în termeni legali se numeşte "depăşirea capacităţii vehiculului", la neînregistrarea curselor şi lipsa asigurărilor obligatorii o serie vastă de nereguli grave au fost constatate şi vineri, 1 iulie, la o săptămână după ce poliţiştii rutieri au  deschis seria raziilor în trafic, soldate cu numeroase amenzi şi alte măsuri împotriva transportatorilor prinşi pe picior greşit.

Dacă la primele controale "campionul" a fost un şofer de maxi taxi pe ruta Galaţi - Drăguşeni, care avea maşina supraîncărcată cu călători şi care a primit o amendă de 9.000 de lei, iată că "fenomenul" se petrece şi pe alte drumuri naţionale. Bunăoară, pe DN 22 B, unde un microbuz oprit în trafic s.a dovedit o "bombă" de nereguli, iar cel aflat la volan, un bărbat de 54 de ani, a fost cel care a tras ponoasele, fiind amendat cu aproape 18.000 de lei.

"A fost depistat conducând microbuzul pe DN 22 B, fără a menţiona pe diagramele tahograf data începutului şi respectiv sfârşitului utilizării acestuia, depăşind masa maximă autorizată  pe segmentul de drum, fără a avea documente de transport, asigurare RCA de persoane și bunuri şi fără a raporta cursa ocazională în baza de date. A fost sancţionat contravenţional, totodată fiindu-i reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele", precizează cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Un alt şofer, de 32 de ani, care conducea un microbuz plin cu pasageri pe DN 26 a intrat şi el în rândul contravenienţilor. Bărbatul, care făcea o cursă ocazională, avea în maşină mai multe persoane decât cele menţionate în documentele de transport, motiv pentru care a fost amendat cu 1.000 de lei.

Acţiunea de vineri s-a derulat, la fel ca şi ca din săptămâna precedentă, la nivel naţional. Constatările au fost şi mai crunte decît la prima verificare, autorităţile aplicând un număr impresionant de sancţiuni după ce au constatat 39 de infracţiuni şi peste 6.800 de contravenţii. 285 de şoferi au rămas fără permise, 206 de certificate de înmatriculare au fost ridicate, iar 20 de vehicule, la care s.au constatat nereguli grave, au fost reţinute.

Citit 2653 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Iulie 2016 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.