Un bărbat din Belarus a cerut AZIL în România. Unde voia, de fapt, să ajungă
Foto: Sursa foto: Poliția de Frontieră

Un bărbat din Belarus a cerut AZIL în România. Unde voia, de fapt, să ajungă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Bărbatul, în vârstă de 56 de ani, a fost recuperat în largul Mării Negre, unde plutea în derivă pe o ambarcaţiune improvizată


Descoperirea a fost făcută în noaptea de duminică spre luni, de un echipaj al Gărzii de Coastă, la circa 20 de kilometri de Mangalia.

Poliţiştii de Frontieră au reperat cu ajutorul echipamentelor computerizate o ambarcaţiune ciudată, care plutea pe mare şi la bordul căreia se afla o singură persoană, un bărbat într-o stare nu foarte bună de sănătate. Echipajul s-a deplasat până la ambarcaţiune cu o şalupă rapidă, constatând că aceasta era construită pe un corp de lotcă, cu acoperiş, catarg cu pânză şi bidoane. La bordul ei, un bărbat de 56 de ani, din Belarus, aflat deja în şoc hipotermic şi cu evidente semne de deshidratare. Omul a fost dus de urgenţă la spital pentru îngrjiri medicale, acolo făcând şi primele declaraţii în faţa oamenilor legii.

Străinul a recunoscut că plecase din Ucraina cu ambarcaţiunea pe care o construise chiar el, la sfârşitul lunii trecute şi că avea de gând să ajungă în America de Sud. Deoarece a a intrat ilegal în România, bărbatul are ca singură şansă să scape de vreo sancţiune solicitarea de azil în ţara noastră, ceea ce a şi făcut, la Serviciul de Imigrări de la Constanţa.

El a fost deja direcţionat către Centrul de Refugiaţi de la Galaţi, cea mai apropiată unitate de acest gen, unde va sta pe perioada derulării procedurilor de azil şi a soluţionării cererii de către autorităţile române.

Citit 1940 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Iulie 2016 19:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.