TAXA DE TIMBRU pentru documentele de şedere în România a fost ELIMINATĂ

TAXA DE TIMBRU pentru documentele de şedere în România a fost ELIMINATĂ
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

După ce cazierele judiciare au fost scutite de plata taxei de timbru, a venit rândul documentelor necesare străinilor pe teritoriul României să fie vizate de o eliminare a birurilor. Este vorba de taxa extrajudiciară de timbru, în valoare de cinci lei, percepută pentru eliberarea sau prelungirea valabilităţii actelor de identitate pentru cetăţenii străini şi persoanele fără cetăţenie.

În lipsa cestui timbru fiscal, pe care străinii nu vor mai trebui să îl achite, aceştia vor avea în continuare îndatorirea de a plăti, la solicitarea de obţinere sau de prelungire a valabilităţii documentelor, contravaloarea permisului de şedere, care se achită în contul Imprimeriei Naţionale RO05CECEB30033RON2244514, la orice unitate a CEC, precum şi taxa percepută pentru prestarea serviciului de prelungire a dreptului de şedere de 120 de euro, care se achită la Trezorerie sau CEC, în contul bugetului de stat cu nr.20330102.

Plata acestor servicii se poate face şi online, prin internet banking, prin virament bancar sau prin mandat poştal. În prezent, în judeţul Galaţi se află 1.750 de cetăţeni străini, cei mai mulţi provenind din Republica Moldova, Siria şi Turcia.

Citit 2308 ori Ultima modificare Luni, 18 Iulie 2016 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.