Campanie de SOLIDARITATE socială. Prefectul îndeamnă gălăţenii să DONEZE SÂNGE

Campanie de SOLIDARITATE socială. Prefectul îndeamnă gălăţenii să DONEZE SÂNGE
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

"Instituţia Prefectului, judeţul Galaţi, iniţiază o amplă campanie de donare de sânge, în perioada iulie-decembrie 2016, acţiune în care vor fi angrenate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale, partener fiind Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galaţi, unul dintre principalii furnizori de sânge ai spitalelor din Bucureşti", se arată într-un comunicat emis de Prefectura Galaţi.

Decizia pornirii acestei campanii a venit pe fondul necesităţii de sânge la nivel naţional, dat fiind că 42 de centre de transfuzii acoperă cel mult 80 la sută din cantitatea de sânge necesară în instituţiile sanitare. Angajaţii Instituţiei Prefectului şi ai celorlalte structuri locale ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, precum şi militarii unităţilor din Garnizoana Galaţi vor susţine demersul, se mai arată în comunicatul instituţiei. 

În plus, însuşi prefectul Galaţiului, Dorin Otrocol, face apel la gălăţeni să se alăture acestei campanii de solidaritate socială, pentru a creşte numărul de donatori, astfel încât să poată fi salvate din ce în ce mai multe vieţi, la Galaţi sau în ţară. 

Cine poate dona

Pot dona sânge persoanele cu vârsta între 18 şi 60 ani. Greutatea minimă  la femei trebuie să fie de 57 kg, în timp ce la bărbaţi de 60 kg, tensiunea arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg şi cea diastolica între 60 şi 100 mmHg. Pot dona persoanele care nu au suferit intervenţii chirurgicale în ultimele şase luni şi nu urmează tratament medicamentos, care nu suferă de hepatită, ulcer, diabet, boli de inimă etc.

"Subliniem faptul că recoltarea se face în deplină siguranţă, trusa utilizată pentru fiecare donare fiind sterilă şi de unică folosinţă, iar rezultatele testelor confidenţiale", se încheie comunicatul Instituţiei Prefectului.

Citit 1947 ori Ultima modificare Marți, 19 Iulie 2016 20:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.