Comerţ PERICULOS pe caniculă! Sute de kilograme de alimente, CONFISCATE într-o piaţă din Galaţi (VIDEO)
Foto: Foto, captură video

Comerţ PERICULOS pe caniculă! Sute de kilograme de alimente, CONFISCATE într-o piaţă din Galaţi (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Moldovenii care vin cu produse alimentare în Piaţa Basarabiei din Galaţi au rămas fără marfă, vineri dimineaţă, 29 iulie, după ce poliţiştii de la Economic şi inspectorii sanitar-veterinari le-au făcut o vizită ca să vadă cum îşi vând marfa, în condiţii de caniculă. Oamenii legii au constatat că basarabenii, aprovizionaţi din belşug cu carne, lactate, băuturi şi conserve, nu aveau nici cele mai mici condiţii de depozitare în siguranţă a alimentelor. Practic, carnea era ţinută în pungi sau cutii, deşi afară erau 30 de grade, brânza pe tarabe, acoperită cu simple folii de plastic, iar mierea de albine sau băuturile fierbeau în portbagajele maşinilor sau sub tejghele.

"Au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 25.000 lei, şi au fost ridicate în vederea confiscării 1.400 de kilograme de produse, din care 350 kg produse şi preparate din carne, 170 kg miere albine, 350 kg produse lactate şi 143 litri vin şi băuturi alcoolice. Întreaga cantitate confiscată a fost predată unei firme de specialitate, în vederea neutralizării", precizează ag. pr. Crina Dragu, din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi.

Printre alimentele depozitate necorespunzător, poliţiştii au găsit şi nelipsitele ţigări destinate amatorilor de tutun ieftin. Trei comercianţi care amestecaseră mâncarea cu tutunul s-au ales cu dosare penale pentru contrabandă.

Citit 2719 ori Ultima modificare Luni, 01 August 2016 01:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.