Drapelul României, în bernă. 13 august, decretată ZI de DOLIU NAȚIONAL

Drapelul României, în bernă. 13 august, decretată ZI de DOLIU NAȚIONAL
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

13 august, când Majestatea Sa Regina Ana va fi condusă pe ultimul drum, va fi zi de doliu naţional, a hotărât, în şedinţa de astăzi, Guvernul. Reprezentanţii Executivului au comunicat că în această zi „toate instituţiile, autorităţile publice centrale şi locale vor arbora drapelul României în bernă”.

Totodată, tricolorul va fi arborat în bernă şi la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, aeroporturi, porturi, gări şi autogări, precum şi ca pavilion pe navele şi ambarcaţiunile care navighează sub pavilion românesc. Aceeaşi obligaţie revine şi persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau reşedinţă. De asemenea, posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură vor fi obligate să-şi adapteze programul în mod corespunzător.

Slujba de înmormântare a Anei de România va avea loc sâmbătă, 13 august 2016, la ora 15,00, în Pronaosul Noii Catedrale de la Curtea de Argeş. Ceremonia înmormântării va fi privată, în prezenţa Familiei Regale a României şi a membrilor Familiilor Regale străine, prezente la eveniment. Publicul va avea acces doar în faţa porţii de intrare în Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Argeş. Presa va avea acces în faţa Noii Catedrale de la Curtea de Argeş.

CITEȘTE ȘI: La despărţirea de un simbol al datoriei împlinite. REGINA ANA, o amazoană a timpurilor moderne

 

Citit 2326 ori Ultima modificare Miercuri, 03 August 2016 16:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.