Cum s-au descurcat cadrele didactice gălăţene la DEFINITIVAT. S-au afişat PRIMELE REZULTATE
Foto: Sursa foto: Internet

Cum s-au descurcat cadrele didactice gălăţene la DEFINITIVAT. S-au afişat PRIMELE REZULTATE
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a publicat primele rezultate ale Examenului Naţional de Definitivare în Învăţământ. Potrivit raportului din judeţul Galaţi, au fost înscrişi 210 candidaţi, dintre care 28 au fişe invalide.

Ca în anul anterior, niciun cadru didactic nu a obţinut media 10, rezultatele fiind chiar mai slabe decât în 2015, când cea mai mare notă a fost 9,90. Diferenţele sunt foarte mari între notele obţinute la proba scrisă şi cele de la inspecţii. Spre exemplu, un candidat a obţinut nota 3,65 (cea mai mică notă) la proba scrisă, în timp ce notele la cele două inspecţii sunt 9,00 şi, respectiv 10,00. Doar cu câteva zecimi au depăşit nota de trecere la proba scrisă alţi cinci candidaţi din instituţiile de învăţământ gălăţene, deşi la inspecţii au fost notaţi cu 10.

Potrivit raportului, cea mai mare notă la proba scrisă, mai exact 9,70, au obţinut-o profesorii Victor Mihăilescu, de la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin” din Galaţi, Monica Matei, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Fârţăneşti şi Fănica Rusu, de la şcoala din Umbrăreşti.

Examenul de Definitivat a constat în susţinerea a două inspecţii la clasă şi o probă scrisă. Nota minimă de promovare a examenului de Definitivat este 8,00. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional care încheie formarea iniţială.

Rezultatele finale pot fi consultate pe site-ul definitivat.edu.ro.

Conform calendarului aprobat de minister, după afişarea rezultatelor, candidaţii pot depune contestaţii, până pe data de 12 august. Astfel, pe data de 18 august vor fi afişate rezultatele finale.

„Viaţa liberă” va reveni cu detalii în privinţa numărului de contestaţii şi a rezultatelor finale la nivel judeţean.

Citit 3081 ori Ultima modificare Vineri, 12 August 2016 14:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.