Firme din domeniul construcţiilor, AMENDATE, în urma unor controale derulate de ITM Galaţi

Firme din domeniul construcţiilor, AMENDATE, în urma unor controale derulate de ITM Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Galaţi a derulat, între 28 şi 30 iulie a.c., mai multe acţiuni de control care i-au vizat pe angajatorii din domeniul construcţiilor. Inspectorii de muncă au urmărit situaţiile în care angajatorii folosesc forţa de muncă la negru, precum şi felul în care sunt respectate normele de siguranţă şi sănătate în muncă.

În domeniul relaţiilor în muncă, au fost controlaţi 17 angajatori, având 1.316 salariaţi. Pentru neregulile găsite au fost dispuse 24 de măsuri, printre care şase avertismente. „În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost controlaţi 16 angajatori, cu 1.305 salariaţi. Au fost constatate 20 de neconformităţi, pentru care au fost dispuse 20 măsuri: 14 angajatori au fost sancţionaţi, cărora li s-au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale, din care trei amenzi, în valoare de 12.000 lei”, se arată într-un comunicat transmis de ITM Galaţi.

Controalele efectuate de inspectorii de muncă, la sfârşitul lunii iulie, fac parte din cadrul campaniei naţionale privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată în cazul angajatorilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor şi al campaniei naţionale  de combatere a riscurilor de căderi de la înălţime şi surpări de maluri pe şantierele fixe şi mobile.

O acţiune similară întreprinsă de inspectorii de muncă gălăţeni, în luna aprilie, s-a soldat cu aplicarea a 116 sancţiuni contravenţionale, dintre care 13 amenzi, în valoare totală de 76.500 de lei.

Citit 2361 ori Ultima modificare Marți, 16 August 2016 15:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.