Crima unui fiu risipitor

Crima unui fiu risipitor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şi-a ucis mama în bătaie pentru că nu i-a mai dat bani de băutură! *

Este isprava unui bărbat de 49 de ani din comună gălăţeană Măstăcani. Individul o chinuia de ani buni pe bătrână, însă mama nu l-a reclamat la Poliţie.

Luni seară, fiul a băut peste măsură, dar a vrut să mai cumpere o sticlă cu vin. Bătrână lui mamă n-a vrut să-i mai dea bani şi atunci s-a năpustit asupra ei. Ca nu cumva să o scape din ochi, i-a legat picioarele cu o sfoară şi apoi s-a culcat liniştit. Dimineaţă a văzut că bătrâna şi-a dat ultima suflare şi atunci s-a predat Poliţiei.

Pensie dată pe băutura şi ţigările fiului

Toader Muşat (foto), de 49 de ani, locuia cu mama sa, Ioana, de 82 de ani. Bărbatul nu lucra nicăieri şi trăia din pensia bătrânei. Rudele spun că banii se duceau doar pe băutură şi ţigări, aşa că femeia nu prea apuca să se bucure de bruma de leuţi căpătaţi după ani întregi de muncă.

Şi dacă ar fi fost doar atât! Vecinii spun că pe deasupra, bărbatul îşi bătea frecvent mama, nemulţumit fiind de banii primiţi. «Se certau mereu de la bani», spune Anica Puiu, fiica victimei.

Luni seară, Toader a întrecut măsura cu băutura. Cu toate acestea nu s-a oprit din dusul paharului la gură, în ciuda rugăminţilor mamei. Mai mult, s-a gândit să o reducă la tăcere pe bătrână. Bărbatul şi-a lovit mama când aceasta a refuzat să îi mai dea bani, pentru o altă sticlă de vin.

Când i s-a făcut somn, Toader s-a gândit ca nu cumva bătrâna să vrea să ceară iar ajutor prin vecini, aşa că i-a legat cu o sfoară picioarele şi s-a culcat liniştit. Cum era de aşteptat, bătrâna şi chinuita mamă şi-a dat duhul în timpul nopţii, fiul găsind dimineaţă doar trupul neînsufleţit al celei care îi dăduse viaţă.

Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi, a declarat: “O echipă complexă, condusă de un procuror criminalist, face în acest moment cercetarea la faţă locului, urmând să fie luate măsurile legale faţă de principalul suspect”.

Sătenii spun că o vor ajuta pe fiica decedatei cu cele necesare înmormântării. Bătrâna nu apucase să pună nici un ban deoparte din cauza fiului risipitor...

Citit 908 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.