Doctorul BACALBAȘA, imobilizat trei săptămâni la pat

Doctorul BACALBAȘA, imobilizat trei săptămâni la pat
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

O simplă plimbare a câinelui s-a transformat într-o adevărată aventură pentru fostul preşedinte al Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, doctorul Nicolae Bacalbaşa. În urma unei accidentări suferită la tendonul lui Ahile, medicul anestezist a fost operat de urgenţă şi este nevoit acum să stea imobilizat la pat în următoarele trei săptămâni.

De pe patul de spital, unde se recuperează în urma unei intervenţii chirurgicale destul de dificile, dr. Bacalbaşa povesteşte cum a ajuns din nou la spital, după patru ani, de data aceasta în postura de pacient. "Atunci când plimbi câinele, nu poţi fi cu capul în nori, să te gândeşti la nemurirea sufletului. Rişti, altfel, să ajungi pe masa de operaţie. Câinele a zbughit-o după nişte mirosuri, iar eu nu i-am dat drumul din lesă. Scott are vreo 40 de kilograme. Plin de muşchi…Eu, la rândul meu, am vreo sută de kile. M-am agăţat,  în timp ce mă trăgea, de o rădăcină şi am păţit ca Ion Vodă cel Cumplit, care a fost rupt între cămile. Numai că el a fost rupt între cămile după ce a murit. Eu am fost rupt de viu”, a spus dr. Bacalbaşa, încercând să trateze situaţia cu umor.

Nu la fel de detaşat a fost însă imediat după accident, mărturisind că nu a cunoscut durere mai mare decât cea provocată de ruperea tendonului lui Ahile. Pentru că nu avea telefonul mobil la el, iar în zonă nu se afla nimeni, medicul a fost nevoit să meargă singur până acasă, de unde a plecat către spital, alături de soţia sa. „Am ales să mă operez la Galaţi şi nu în alt oraş sau în altă ţară. Am încredere în medicii de aici şi în spitalul de aici (Spitalul Judeţean - n.r.). Cea mai mare temere a fost că voi rămâne cu un defect la mers, dar sper că nu este cazul”, a mai spus medicul.

”Este un accident întâlnit frecvent la persoanele mai în vârstă, care nu au activitate sportivă constantă. Poate să apară pe fondul unei mai vechi afecţiuni a tendonului, mai ales că domnul doctor este un om mai plinuţ. Ca tehnică medicală presupune tenografia, adică sutura tendonului cap la cap. A fost un pacient cuminte, care acum trebuie să stea cu piciorul imobilizat trei săptămâni”, a declarat dr. Sorin Ungurianu, şeful secţiei de Ortopedie din cadrul Spitalului de Urgenţă.

Citit 16017 ori Ultima modificare Luni, 22 August 2016 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.