Moarte ţânţarilor şi căpuşelor! DEZINSECȚIE din aer şi de la sol

Moarte ţânţarilor şi căpuşelor! DEZINSECȚIE din aer şi de la sol
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, Primăria municipiului Galaţi anunţă că va efectua, prin intermediul Serviciului Public Ecosal, în perioada 29 august - 4 septembrie, etapa a II-a a dezinsecţiei aviochimice (tratament modern al plantelor cu substanţe chimice împrăştiate din avion) pe raza municipiului Galaţi.

În aceeaşi perioadă, precizează municipalitatea, se va realiza şi operaţiunea de dezinsecţie la sol. Substanţele folosite sunt: Acqua K Othrine (aerian) şi Solfac (terestru), ambele insecticide fiind biodegradabile. Aceste substanţe au efect doar asupra insectelor zburătoare şi târâtoare (inclusiv căpuşele).

Apicultorii şi sericicultorii de pe raza municipiului sunt rugaţi să-şi ia toate măsurile de protecţie necesare (pentru familiile de albine şi viermi de mătase), în scopul evitării contactului cu substanţele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.

Programul poate fi decalat, în cazul în care condiţiile meteo nu permit desfăşurarea în bune condiţii a acţiunii, precizează Biroul de presă al Primăriei.

Citit 3342 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2016 00:52

1 comentariu

 • postat de Cetatean
  Miercuri, 24 August 2016 22:27
  109.166.128.***
  F bine ca se face.dar verifica cineva acea substanta?.ma gandesc sa nu ne dea cu apa de la robinet de sus.iar de jos cu praf in ochi
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.