Trei gălăţeni au FALSIFICAT BANI ca să-şi cumpere băutură!

Trei gălăţeni au FALSIFICAT BANI ca să-şi cumpere băutură!
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ce fac iubitorii de alcool din Galaţi şi Vaslui când li se termină banii de băutură? Fabrică unii nou-nouţi! Asta a fost ideea "genială" a trei indivizi, care în luna mai a acestui an au pus la cale o minifabrică de făcut bani pe bandă rulantă, destinaţia exclusivă a bancnotelor scoase la imprimantă fiind cârciuma sau sătenii care mai aveau ceva licori de vânzare prin pivniţe. Pentru a-şi procura produsele preferate, cele trei persoane acuzate au pus în circulaţie bancnote de 50 şi respectiv 100 de lei, proftând de faptul că cei care le dădeau băutura nu stăteau prea mult să verifice calitatea banilor.

"Modul de operare a constat în iniţierea unor relaţii comerciale de mică amploare, care le-a permis plata  în numerar, inculpaţii achiziţionând băuturi alcoolice de la diferite persoane fizice, folosind ca mijloc de plată fraudulos bancnote falsificate în cupiură de 50 lei şi 100 de lei", precizează anchetatorii.

Aşa au reuşit cei trei, susţin procurorii DIICOT Galaţi, care zilele trecute au făcut patru percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi şi Vaslui, să producă un prejudiciu care ajunge la suma de 8.600 de lei. Doi dintre membrii grupării, respectiv Stelea Dura şi Vasile Lucian Dura, au fost reţinuţi cu ocazia descinderilor şi duşi în faţa judecătorilor Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă. Doar unul dintre ei a primit mandat, el atacând pe loc decizia magistraţilor. Gruparea formată din cei trei "inventivi" este cercetată pentru punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.

Citit 8348 ori Ultima modificare Duminică, 11 Septembrie 2016 19:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.