Cascadorii pe motocicletă şi multă adrenalină, la IPA Pilot Festival
Foto: În imagine, Marius Ariton (Foto ”Viața liberă”, Marius Negri)

Cascadorii pe motocicletă şi multă adrenalină, la IPA Pilot Festival
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Parcarea de la Shopping City a fost luată cu asalt, duminică, 11 septembrie, de la primele ore ale dimineţii. Zeci de maşini, motociclete, autospeciale ale MAI (Poliţie, Poliţie de Frontieră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD), dar şi maşini ale Poliţiei Locale Galaţi au participat la prima ediţie  a “IPA Pilot Festival”, manifestare organizată de IPA Regiunea 2 Galaţi, cu sprijinul mai multor sponsori.

"Este prima ediţie a competiţiei. Este şi prima astfel de manifestare după tragicul accident de pe faleză din 2006 (când o fetiţă şi-a pierdut viaţa, după ce un motociclist a piedut controlul asupra vehiculului - n.r.). Acum nu este acelaşi gen de manifestare, suntem într-un cadru organizat şi avem alături toate structurile MAI, precum şi pe cei de la Poliţia Locală", ne-a explicat Ion Melinte, preşedintele IPA Regiunea 2 Galaţi.

Cascador pe două roţi

După ce autospecialele şi participanţii au ajuns în parcarea special amenajată pentru festival, gălăţenii au putut vedea un moment special, prezentat de un cascador. Acesta a făcut acrobaţii pe motocicletă, spre deliciul copiilor, dar şi al adulţilor. Cascadorul, Marius Ariton, în vârstă de 29 de ani, care se antrenează de patru ani, i-a sfătuit pe iubitorii de motoare să nu încerce aşa ceva... acasă. "Astfel de acrobaţii nu se fac pe stradă, ci într-un cadru organizat, pentru că sunt foarte periculoase. Oricum îi sfătuiesc să nu facă aşa ceva acasă. Eu nu îmi mai aduc aminte câte lovituri am avut, până am reuşit să fac aşa ceva", ne-a mărturisit Marius.

Şi cum spectacolul oferit de Marius Ariton a fost unul periculos, organizatorii au pus la cale şi un accident între o motocicletă şi o maşină, pentru a arăta publicului ce se poate întâmpla în realitate dacă participanţii la trafic nu sunt atenţi. Imediat după producerea "accidentului", echipajele SMURD şi ISU au demonstrat cum se intervine în astfel de cazuri, oferind primul ajutorul victimelor. În timp ce echipajele SMURD acordau primul ajutor, pompierii au descarcerat o persoană din autoturismul implicat în incident.

Programul a  continuat cu o demonstraţie a Poliţiei de Frontieră, care a arătat cât de bine sunt pregătiţi ofiţerii şi câinii din dotare atunci când vine vorba de contrabanda cu ţigări. Câinele Ofa, care a “mirosit” până acum foarte mulţi contrabandişti, a răspuns promt la comenzi şi a scos un cartuş de ţigări de sub roata maşinii.

Cel mai mic participant

Publicul a  putut apoi urmări diferite concursuri cu motociclete, printre care s-au numărat cele de îndemânare şi echilibristică. Surpriza zilei a fost oferită de o puştoaică de doar şase ani, Amalia. Fetiţa a arătat că ştie să stăpânească o motocicletă, adaptată vârstei, şi să meargă printre jaloane, dar şi să facă mici acrobaţii.

"Merg pe motocicletă de la cinci ani. Am văzut la tatăl meu şi îmi place foarte mult", ne-a mărturisit micuţa, care nu se mai dădea dusă de pe pistă.

Expoziţia de tehnică a MAI şi a Poliţiei Locale, dar şi întrecerile sportive au durat întreaga zi, spre deliciul gălăţenilor, care au putut admira şi câteva maşini de epocă. La final, toţi câştigătorii concursurilor au fost premiaţi cu diplome şi cupe.

Citit 2771 ori Ultima modificare Marți, 13 Septembrie 2016 01:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.