O nouă zi a fost declarată SĂRBĂTOARE LEGALĂ, în care nu se lucrează
Foto: Sursa foto: zf.ro

O nouă zi a fost declarată SĂRBĂTOARE LEGALĂ, în care nu se lucrează
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)


Senatorii au adoptat marţi, 13 septembrie, cu 98 de voturi ”pentru” şi unul ”împotrivă”, un proiect de lege prin care ziua de 1 iunie - Ziua copilului este declarată sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Proiectul, susţinut de 39 de senatori şi 48 de deputaţi de la toate partidele politice, prevede schimbarea Codului muncii prin adăugarea zilei de 1 iunie în lista sărbătorilor legale în care nu se lucrează.

Forul decizional în cazul acestui proiect este Camera Deputaţilor.

Deputaţii au mai adoptat, în urmă cu o săptămână, legea privind declararea zilei de 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române ca zi liberă nelucrătoare.

Zile libere sunt 1 şi 2 ianuarie, prima şi a doua zi de Paşti, 1 mai, 1 iunie, prima şi a doua zi de Rusalii, Adomirea Maicii Domnului, 30 noiembrie, 1 decembrie, prim şi a doua zi de Crăciun şi două zile pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de culte religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.

Citit 11944 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Septembrie 2016 07:42

1 comentariu

 • postat de George
  Miercuri, 14 Septembrie 2016 14:16
  89.137.230.***
  Unde ma nu se lucreaza? Ca in Galati stiu cateva firme care te cheama la munca, nu tin cont de sarbatorile legale, nu tin cont ca e sambata sau duminica, nu te platesc dublu, ci iti da o zi libera intr-o zi de saptamana cand n-ai nici bani in buzunar ca n-a venit salariu, n-ai nici ce sa faci ca nu ai timp sa pleci pentru o zi nicaieri. I-as alerga cu furca pana la granita Romaniei, pe patronii astia, sa plece din tara. Angajeaza si da afara pe banda rulanta si daca tu ai nevoie de liber nu-ti da. Daca nu-ti convine atunci pleaca, mai sunt multi ca tine la poarta... asta e raspunsul lor. Si cand vine ziua de salariu, pai nu e chiar o data fixa, semnezi pentru primirea fluturasului dar banii canci, mai asteapta cateva zile domne, pentru ca mi-am luat contabila noua si aia habar n-are de soarta ei, da pai de calcule... Mai sunt unii patroni care te injura ca la usa cortului, te jignesc... si tot asa.
  Iar cei de la garda, de la protectie se fac ca dorm, fac controale doar pe anuntate. Daca nu se plange nimeni, nu se sesizeaza din oficiu si oricum nu s-ar rezolva nimic, decat sa te alegi tu cu o demisie fortata. Pai e vina noastra ma, le permitem... pai cand se face un protest nu te mai duce nici la munca, sa se simta cu adevarat in buzunarul statului, sa ia naiba masuri, sa se opreasca productia cum fac in alte tari... nu te duci in seara asta la protest ca la concert si maine iar la munca...
  1
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.