UPDATE - Ziua Naţională a Contabilului. Profesioniştii CECCAR Galaţi, aplaudaţi la scenă deschisă

UPDATE - Ziua Naţională a Contabilului. Profesioniştii CECCAR Galaţi, aplaudaţi la scenă deschisă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE: Fie că vorbim de mediul privat sau instituţiile publice, profesia contabilă este o componentă fundamentală în desfăşurarea activităţii acestora. În aceste condiţii, nu este de mirare că miercuri, 21 septembrie, când a fost marcată Ziua Naţională a Contabilului Român, a fost un prilej de sărbătoare nu numai pentru breasla în sine, ci şi pentru toţi cei care, într-un fel sau altul, au legătură cu profesia contabilă, fie că vorbim de reprezentanţi din domeniul finanţelor publice, auditului financiar-bancar, serviciilor sociale sau ai mediului universitar şi ai mediului de afaceri.

Manifestarea dedicată onorării profesiei contabile s-a desfăşurat la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, calitatea de amfitrion revenindu-i Filialei Galaţi a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR). Evenimentul de anul acesta a avut o încărcătură emoţională specială, dat fiind faptul că se împlinesc 95 de ani de când, sub semnătura Regelui Ferdinand I, s-au pus bazele legii care a stat la temelia înfiinţării asociaţiei profesionale a experţilor contabili. De altfel, după cum remarca în cuvântul de deschidere preşedintele CECCAR Galaţi, Elena Ecaterina Chivu, statul de drept se sprijină pe asociaţiile profesionale în cunoaşterea realităţilor economice. Iar din acest punct de vedere, expertul contabil nu este un simplu funcţionar, ci un consultant pentru manager, un analist, un garant al păstrării unui nivel ridicat al calităţii şi eticii profesionale. Nu întâmplător, deviza CECAR este „Ştiinţă, independenţă, moralitate”, componente care, după cum remarca unul dintre vorbitori, „conduc la armonia echilibrului contabil”.

Cum această armonie a cifrelor care definesc o activitate economică se traduce în performanţă, Ziua Naţională a Contabilului Român a fost şi un prilej pentru a-i aplauda la scenă deschisă pe cei care, de-a lungul ultimului an, au obţinut rezultate meritorii la nivelul filialei gălăţene a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România. Astfel, pe primul loc în Topul CECAR Galaţi de anul acesta s-a clasat societatea Infonew Roexpert SRL. Locul doi i-a revenit companiei Gecont Expert SRL, în timp ce treapta a treia a podiumului a fost împărţită între Expert AM Audit SRL şi Accounting Solutions Parteners SRL. Nu în ultimul rând, în cadrul festivităţii, au fost acordate plachete omagiale sau „Diplome de Merit” unor personalităţi sau instituţii care au contribuit la dezvoltarea profesiei contabile, una dintre onorantele distincţii revenind ziarului „Viaţa liberă”.

Ziua Naţională a Contabilului Român s-a încheiat printr-un spectacol de gală susţinut de artiştii Teatrului Muzical, nu înainte însă de a ciocni o cupă de şampanie în cinstea profesioniştilor din domeniul contabil şi de a le ura să aibă parte în activitatea lor doar de bilanţuri pozitive.


EVENIMENT FESTIV. Ziua Naţională a Contabilului Român, sărbătorită şi la Galaţi

Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) va marca miercuri, 21 septembrie, printr-o manifestare specială, Ziua Naţională a Contabilului Român, aflată deja la a XII-a ediţie.

Evenimentul, în cadrul căruia va fi prezentat şi Topul local al societăţilor membre CECCAR, se va desfăşura, cu începere de la ora 15,00, la Teatrul Muzical "Nae Leonard".

Manifestarea va fi dedicată şi împlinirii a 95 de ani de la înfiinţarea Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi, ocazie cu care vor fi evocate momentele definitorii din evoluţia acestui important corp profesional, fie că vorbim de companiile private sau sfera instituţiilor publice.

Aşa cum stă bine la un astfel de eveniment, Ziua Naţională a Contabilului Român va fi marcată şi printr-un spectacol de gală, susţinut de artiştii Teatrului Muzical.

Citit 3490 ori Ultima modificare Joi, 22 Septembrie 2016 18:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.