SESIZEAZĂ CITITORII „Vieţii libere” | Un copac căzut a avariat o casă
Foto: Foto ”Viața liberă”, Florin Răvdan

SESIZEAZĂ CITITORII „Vieţii libere” | Un copac căzut a avariat o casă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Momente de panică la finalul săptămânii trecute. Duminică, în jurul orei prânzului, un copac bătrân de mai bine de 100 de ani, aflat într-o curte de pe strada Universităţii, la numărul 39, a fost smuls din rădăcini din cauza vântului, dar şi a faptului că era putred pe interior, prăbuşindu-se peste acoperişul casei vecine, de la numărul 41. S-au înregistrat pagube serioase.

Sesizarea la redacţia "Vieţii libere" a venit din partea domnului Chivu Nicolae, locuitor la numărul 41, care ne-a spus că, de fapt, despre această problemă se ştia în Primărie încă de anul trecut, când a făcut chiar dumnealui o notă către ADP şi către primăria Galaţi. "În luna iunie 2015 am depus la Primărie o cerere pentru a dispune serviciului ADP toaletarea copacului aflat în spatele imobilului de pe str. Universităţii nr. 41, aflat pe domeniul privat al Primăriei. Am menţionat că respectivul copac este un plop foarte mare şi cu risc de avariere a imobilului. În termenul de 30 de zile am primit un răspuns de la ADP care spunea că va trimite o echipă să verifice cele relatate şi să vadă ce măsuri sunt necesare. Pentru acelaşi copac, în urmă cu doi ani, am mai făcut o solicitare, fără a se lua vreo măsură", ne-a explicat cetăţeanul. 

Ei bine, inevitabilul s-a produs, iar copacul putred s-a desprins din pământ şi a aterizat direct pe casa vecină, provocând pagube materiale, dar şi umane, dat fiind că un locuitor al imobilului a sărit pe geam şi şi-a fracturat ambele picioare, din cauza sperieturii. 

Ca urmare a celor întâmplate, echipele de intervenţie au trecut, în sfârşit, la treabă. "A fost trimisă o echipă de alpinişti la faţa locului pentru a începe operaţiunea de îndepărtare a plopului. Se va interveni asupra întregului copac, nu doar asupra crengilor, ceea ce înseamnă că va fi o lucrare de durată, dată fiind mărimea plopului", ne-a declarat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al primăriei. Repararea casei rămâne, însă, pe cheltuiala locatarilor.

Citit 3553 ori Ultima modificare Joi, 13 Octombrie 2016 00:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.