Gabriel Panaitescu a fost învestit în funcţia de prefect
Foto: Foto: Marius Prisacariu

Gabriel Panaitescu a fost învestit în funcţia de prefect
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Noul prefect de Galaţi, Gabriel Aurelian Panaitescu, a depus, astăzi, jurământul, în cadrul ceremoniei de învestire, la care au participat, printre alţii, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Irina Alexe şi şefi ai instituţiilor deconcentrate. „Sper să facem echipă. Nu avem timp de stat astăzi de vorbă pentru că ştiţi ce s-a-ntâmplat în judeţul Galaţi. Este a doua oară în ultimii trei ani”, le-a spus celor prezenţi la ceremonie noul reprezentant al Guvernului în teritoriu.

„Într-adevăr, este un moment destul de greu pentru judeţul Galaţi şi locuitorii săi. Aş vrea să le mulţumesc colegilor mei de la Ministerul Afacerilor Interne, poliţiştilor, jandarmilor, pompierilor, colegilor mei din Instituţia Prefectului, autorităţilor locale şi, nu în ultimul rând, cetăţenilor, care s-au mobilizat, în această perioadă, pentru ca efectele inundaţiilor să fie înlăturate. Domnule prefect, sunteţi înalt funcţionar public, sunteţi pregătit, aveţi experienţă, vă aşteaptă o perioadă foarte grea, deja aţi intrat în dispozitiv. Vă rog să faceţi echipă, să coordonaţi activitatea, să vă exercitaţi rolul dumneavoastră de prefect. Aş vrea să-i mulţumesc şi domnului subprefect, dar şi domnului prefect (Dorin Otrocol n. r.), care nu a dorit să participe la această ceremonie. Nu o să spun de ce. Aş vrea să le mulţumesc pentru că s-au mobilizat, iar ajutoarele pe care domnul prim-ministru le-a aprobat ieri pentru a fi scoase de la rezerva de stat, au ajuns, atât apa, cât şi alimentele şi acum sunt repartizate cetăţenilor. În cursul zilei de astăzi (vineri n.r.) vor ajunge şi cantităţile de combustibil pentru ca dumneavoastră să puteţi să vă faceţi treaba. Domnule prefect (…) vă rog să nu uitaţi niciodată că aţi jurat credinţă patriei, ţării acesteia, să vă îndepliniţi funcţia cu imparţialitate, cu onestitate, cu demnitate”, a spus secretarul de stat Irina Alexe.

Întrebat, vineri dimineaţă, dacă decizia demiterii lui Dorin Otrocol a fost luată din cauza felului în care a gestionat problema inundaţiilor, premierul Dacian Cioloş, citat de presa centrală, a declarat: „Nu, nu e. Sunt alte motive pe care mi le-a prezentat domnul ministru de Interne”.

Noul prefect de Galaţi, Gabriel Aurelian Panaitescu, are 58 de ani şi, până astăzi, când a fost învestit în funcţie, a avut calitatea de inspector guvernamental. Acesta a mai fost prefect în perioada mai 2008 – februarie 2009, iar în perioada 2012 – 2014 a avut funcţia de subprefect. Înainte de a ajunge la vârful Prefecturii, Gabriel Panaitescu a fost comisar şef al Gărzii de Mediu Galaţi.

Citit 7719 ori Ultima modificare Vineri, 14 Octombrie 2016 13:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.