Au sărbătorit româneşte cu fasole la ceaun de 1 Decembrie

Au sărbătorit româneşte cu fasole la ceaun de 1 Decembrie
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

O familie de gălăţeni a sărbătorit Ziua României în cel mai tradiţional mod cu putinţă, gătind fasole cu ciolan la ceaun. Totul s-a întâmplat între blocuri, iar de gătit s-au ocupat chefii Radu şi Cristian, tată şi fiu. Cei doi au fost ajutaţi şi de chef Cătălin, care s-a ocupat de vinul fiert.

Bucătari şi-au pregătit toate ingredientele necesare pentru a găti o fasole tradiţională. Cum ştiau foarte bine reţeta, cei doi au pus fasolea la apă încă din seara de Sf. Andrei. Cu legumele tăiate, cu ciolanul afumat şi cu boabele gata umflate, Radu şi Cristian au pus ceaunul la foc şi s-au apucat de treabă. Chef Cătălin a avut grijă ca cei doi să nu îngheţe şi i-a servit cu un vin fiert. „Pe frigul acesta, chiar merge un vin fiert”, au mărturisit bucătarii.

Reţeta tradiţională a fost respectată întocmai, aşa că totul a început cu călitul cepei. Ulterior, toate ingredientele şi-au găsit loc în ceaun, iar la final a fost adăugată şi fasolea.

Gătitul a durat aproape două ore, timp în care bucătarii au mai şi gustat din fasole, astfel încât să se asigure că nu lipseşte nimic. La final, când mâncarea a fost gata, cei doi hărnicuţi şi-au invitat familiile la masă. Cristian şi Radu s-au asigurat că toată lumea primeşte, pe lângă fasole, murături şi pâine de casă. Totul a fost asezonat şi cu un pahar de vin fiert, dar şi cu multă voie bună.

Cum aprecierile nu au întârziat să apară, Cristian, Radu şi Cătălin au promis că vor repeta povestea şi anul viitor de 1 Decembrie.

Citit 1608 ori Ultima modificare Joi, 01 Decembrie 2016 15:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.